Fiskarsin toimihenkilöiden työehdoista saatiin tulos | Ammattiliitto Pro

Fiskarsin toimihenkilöiden työehdoista saatiin tulos

9.11.2017 klo 10:40

Ammattiliitto Pro ry ja Kemianteollisuus ry ovat tänään torstaina 9. marraskuuta saaneet neuvottelutuloksen Fiskars Finland Oy Ab:n toimihenkilösopimuksesta.

Kodintuoteyhtiö Fiskarsin toimihenkilöiden työehtosopimusneuvotteluissa sovittiin palkankorotuksista ja tekstimuutoksista. Yhtiö tunnettiin aiemmin nimellä Iittala.

Palkka nousee sekä 2018 että 2019

Palkkaratkaisu pitää sisällään luottamusmiehen kanssa paikallisesti sopimalla toteutettavat 1,6 % palkankorotukset sekä vuosille 2018 että 2019. Mikäli paikallista ratkaisua ei synny, palkkoja korotetaan kahden ensimmäisen sopimusvuoden aikana yhteensä 3,2 prosenttia liittojen sopimalla tavalla.

Ensimmäisen kerran palkkoja korotetaan 1.6.2018 ja toisen kerran 1.6.2019. Sopimuskauden viimeisen 12 kuukauden kustannusvaikutus neuvotellaan syyskuun 2019 loppuun mennessä.

Neuvottelutulos on tehty ajanjaksolle 1.2.2018 – 30.11.2020. Nyt voimassa oleva Ammattiliitto Pro ry:n ja Kemianteollisuus ry:n välinen Fiskars Finland Oy Ab:n (ent. Iittala Oy Ab) toimihenkilöiden työehtosopimus päättyy 31.1.2018.
Prosta neuvotteluihin osallistuivat puheenjohtaja Jorma Malinen, teollisuussektorin johtaja Anssi Vuorio, alan sopimusalavastaava Iris Schiewek sekä alan neuvottelukunnan työehtosopimusneuvottelija Jukka Kallio.