Huono henkilöstöpolitiikka suivaannutti Elisan myyntipisteiden esimiehet – ulosmarssi kestää juhannusaattoon saakka | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Huono henkilöstöpolitiikka suivaannutti Elisan myyntipisteiden esimiehet – ulosmarssi kestää juhannusaattoon saakka

17.6.2020 klo 13:07
|

Elisan henkilöasiakasyksikössä työskentelevät myyntipisteiden esimiehet ovat marssineet tänään klo 12 ulos työpaikoiltaan vastalauseena Elisan henkilöstöpolitiikalle. Työnseisaus päättyy torstaina 18.6. klo 23:59.

/ Pro Uutiset

Esimiehet ovat pettyneitä Elisan antamiin tyhjiin lupauksiin koskien heidän työtehtäviensä vaativuuden arviointia, jonka vuoksi heidän palkkatasonsa on jäänyt jälkeen työn vaativuudesta. Esimiehet pyysivät vaativuusarviointia vedoten muuttuneeseen tehtävänkuvaan jo lokakuussa 2018, mutta Elisa pitkitti sitä aina kuluvan vuoden tammikuulle saakka.

Työehtosopimuksen mukaan palkkaryhmä tulisi tarkistaa viimeistään kolmen kuukauden kuluessa henkilön tehtävien muutoksesta. Elisan henkilöasiakasyksikön neuvotteleva luottamusmies Jukka Mutanen pitää Elisan toimintaa vastuuttomana.

– Työnantaja on tarkoituksella pitkittänyt prosessia ja jättänyt tietoisesti noudattamatta työehtosopimusten määräyksiä. Tällä toiminnalla ei ole ollut mitään muuta päämäärää kuin pitää palkkakustannukset matalampana kuin mitä niiden todellisuudessa pitäisi olla, sanoo Mutanen.

Alkuvuodesta 2020 toteutettu vaativuusarviointi päättyi lopulta erimielisyyteen Elisan asetettua tehtävien vaativuuden alemmaksi kuin mitä toimihenkilöt edellyttivät. Se ei myöskään vastannut työnantajan aiempaa lupausta. Sen sijaan, että mahdolliset korotukset olisi maksettu takautuvasti marraskuusta 2018 lähtien, ne maksettiinkin vasta 1.1.2020 alkaen. 

– Työnantajan voi tässä tapauksessa katsoa varastaneen työntekijöille kuuluvaa rahaa, Mutanen lataa.

Mutasen mukaan arvioinnin venyttämisen tuloksena myyntipisteiden esimiehiä on kohdeltu eriarvoisesti. 

– Toimenkuvaa arvioidessa myös eräs työnantajan edustaja oli sitä mieltä, ettei tehtävien vaativuustasossa ole eroa muiden samassa yksikössä esimiestehtävissä työskentelevien toimihenkilöiden välillä. Silti palkkaryhmä jäi korotuksen jälkeenkin muita toimihenkilöesimiestehtäviä alemmaksi.

Elisan liikevoitto oli 99 miljoonaa euroa vuoden 2020 ensimmäisen neljänneksen aikana, mikä tarkoittaa noin 10 prosentin kasvua vuodentakaiseen verrattuna. Yhtiön liikevoitto kasvoi myös viime vuoden lopulla. Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen paheksuu voitollista tulosta tekevän yrityksen toimintaa.

– Elisan tapa kohdella myyntipisteiden esimiehiä on räikeässä ristiriidassa sen korostaman sosiaalisen vastuullisuuden kanssa, Malinen sanoo.