Ict-ala mukaan kattavaan palkkaratkaisuun | Ammattiliitto Pro

Pro Uutiset/Jaana Pohja

Lähes 16 000 ict-alan toimihenkilöä liittyy mukaan raamisopimukseen, kun Ammattiliitto Pro ja Palvelualojen työnantajat Palta hyväksyivät lauantaina aamupäivällä valtakunnansovittelija Esa Longan sovintoesityksen. Tieto- ja viestintäteknologia-ala edustaa suuria teleoperaatoreja.

Nyt hyväksytty työehtosopimus jatkaa suoraan alalla voimassa olevaa sopimusta, kun uusi, noin kahden vuoden mittainen kausi alkaa ensi vuoden lokakuun alusta ja päättyy lokakuun 2014 loppuun.

Nykyisen työehtosopimuksen mukaiset palkankorotukset toteutuvat tänä ja ensi vuonna aiemmin sovitulla tavalla.

Pron puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan poikkeuksellisen pitkä, kolmen vuoden mittainen sopimuskausi mahdollisti sen, että ”jäsenille tärkeitä työehtosopimuksen tekstikysymyksiä on saatu ratkottua siedettävästi”.

– Sopimuskaudella tullaan kiinnittämään erityistä huomiota muun muassa vuokratyöntekijöiden asemaan, Rinne kertoo.

Kattavan palkkaratkaisun eli raamisopimuksen vahvistaminen näyttäisi olevan kiinni enää auto-, ahtaus- ja huolinta-alan neuvottelujen lopputuloksesta. Raamin takarajana pidetään maanantain puoltapäivää ja hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan kokousta.

Prolaisille tietoa kirjeitse

Pro tiedottaa ict-alan sopimuksen sisällöstä jäsenille tarkemmin sähköpostikirjeitse ensi viikolla. Sähköpostiosoitteesi voit päivittää netissä milloin tahansa asiointipalvelu OmaProssa. Kirjautuessasi sivuille ensimmäisen kerran tarvitset tietosuojasi turvaksi jäsennumerosi.