Ict-alan palkat nousevat lokakuussa | Ammattiliitto Pro

Ict-alan palkat nousevat lokakuussa

15.8.2011 klo 12:01

Kun sopua ei syntynyt keväällä, palkankorotuksista päätti ratkaisulautakunta.

Pro Uutiset/Jaana Pohja

Yleiskorotus nostaa ict-alan toimihenkilöiden palkkoja 1. lokakuuta lähtien 2,3 prosenttia.

Ensi vuoden tammikuun 1. päivästä alkaen yrityksissä maksetaan 0,8 prosentin suuruinen paikallinen erä.

Jo keväällä käynnistyneet palkkaneuvottelut siirtyivät erityiselle ratkaisulautakunnalle sen jälkeen, kun Ammattiliitto Pro ja palvelutyönantajia edustava PALTA eivät päässeet sopuun korotuksista.

Torstaina äänestyksen jälkeen ratkaisuun päässeen lautakunnan puheenjohtajana toimi valtakunnansovittelija Esa Lonka. Lisäksi siinä istuivat Pron puheenjohtaja Antti Rinne, PALTAn varatoimitusjohtaja Harri Hietala.

Pron ict-alan työehtosopimus koskee noin 15 000:tta toimihenkilöä. Liitto tiedottaa sopimuksesta tarkemmin tällä viikolla.

Muuta aiheeseen liittyvää

Ict-alan toimihenkilöiden palkankorotuksista ratkaisu (PALTAn tiedote 11.8.2011)