ICT-alan toimihenkilöt aloittavat torstaina työsaarron | Ammattiliitto Pro

ICT-alan toimihenkilöt aloittavat torstaina työsaarron

22.10.2018 klo 16:56

Ammattiliitto Pro on päättänyt asettaa ICT-alalle työsaarron sekä matkustuskiellon 25.–28. lokakuuta. Ne kohdistuvat yrityksiin, joissa samaan aikaan ovat voimassa Pron työtaistelutoimenpiteet.

Pro Uutiset / Lähde: Pron tiedote 22.10.2018

Ammattiliitto Pron hallitus on päättänyt asettaa ICT-alalle työsaarron. Se kohdistuu yrityksiin, joissa samaan aikaan ovat voimassa Pron työtaistelutoimenpiteet. Lisäksi aloitetaan työajan ulkopuolella tapahtuvan matkustamisen kielto.

ICT-alan saarto ja matkustuskielto koskevat noin 10 000 asiantuntijaa ja esimiestä ajalla 25.–28. lokakuuta.

Työsaarto on tukilakon kaltainen työtaistelutoimenpide, jossa ICT-alan asiantuntijat ja esimiehet kieltäytyvät työskentelemästä saarron alaisten yritysten kanssa eli saarron piirissä olevien yritysten tilaamia töitä ei tehdä.

Pron päättämä työsaarto on laillinen tukitoimenpide. Toimenpiteellä vastustetaan Suomen hallituksen valmistelemia työsopimuslain irtisanomisturvaan liittyviä heikennyksiä alle 10 henkilön yrityksissä.

Saarron piirissä olevat yritykset

Kolmen vuorokauden työnseisaus

Ammattiliitto Pro ilmoitti viime perjantaina kolmen vuorokauden työnseisauksesta, joka alkaa 25. lokakuuta ja päättyy 28. lokakuuta.

Työnseisaus koskee toimihenkilöiden työehtosopimuksen mukaisia töitä erikseen nimetyissä yrityksissä mekaanisessa metsäteollisuudessa, puusepänteollisuudessa sekä tekstiili- ja muotialalla.