ICT-alan työehtosopimusneuvottelut jatkuvat edelleen | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Pro Uutiset

Ammattiliitto Pron neuvottelijat ja työnantajaliitto Paltan edustajat jatkoivat työehtosopimusneuvotteluja eilen torstaina 29. tammikuuta.

Molempien osapuolten kaikki tavoitteet ovat vielä neuvoteltavana, lähentymistä on nähtävissä vain muutamien yksityiskohtien osalta, kommentoivat Pron neuvottelijat.

– Olemme samaa mieltä sopimuskauden aikana jatkettavista yhteisistä hankkeista, kuten ICT-alan työn tulevaisuuden pohtiminen, epäasiallisen kohtelun ja häirinnän ohjeistus, tasa-arvon kehittäminen ja palkkausjärjestelmän kehittäminen, kertovat sopimusalavastaavat Mika Mäkelä ja Arto Heikkilä Ammattiliitto Prosta.

Uusia neuvotteluaikoja on sovittu helmikuun ensimmäiselle viikolle. ICT-alan toimihenkilöiden työehtosopimus on voimassa 31.1.2020 saakka.

– Sen jälkeen, sopimuksettoman tilan aikana, sovelletaan vanhan työehtosopimuksen määräyksiä siihen asti, kunnes uusi työehtosopimus on solmittu, kertovat sopimusalavastaavat.

Pron neuvottelijat ovat puheenjohtaja Jorma Malinen, ICT- ja viestintäsektorin johtaja Antti Hakala, sopimusalavastaavat Arto Heikkilä ja Mika Mäkelä sekä neuvottelukunnan puheenjohtaja Juha Kivistö ja varapuheenjohtaja Eva-Marie Penttilä.

ICT-alan työehtosopimus toimihenkilöille on yleissitova, joten sitä noudatetaan kaikkiin toimihenkilöihin muun muassa teleoperaattoreilla, puhelinyhtiöissä, contact centereissä, verkonrakennus- ja ylläpitoyrityksissä sekä lisäksi muutamissa it-alan yrityksissä.