Isku vähentää Lahdesta lähes 60 henkilöä | Ammattiliitto Pro

Pro Uutiset/lähde: Ammattiliitto Pron tiedote

Kalustetalo Isku vähentää Lahden tuotantolaitokseltaan yhteensä 57 toimihenkilöä ja ylempää toimihenkilöä.

Yhtiö ilmoitti yt-neuvottelujen päättymisestä tiistaina. Vähennykset Isku toteuttaa irtisanomalla, eläkkeillä ja siirtämällä  väkeä toisiin tehtäviin.

Sopimusalavastaava Jari Uschanov ammattiliitto Prosta arvostelee yhtiötä muun muassa siitä, että sen tavoitteena oli saada henkilöstö hakemaan uudelleen omia töitään.

Erikoiselta Uschanovin mielestä tuntuu myös järjestely, jossa Pron tietojen mukaan henkilöstön edustajia edellytettiin etsimään yhtiölle useamman miljoonan euron säästöjä erityisissä työpajoissa.

– Näyttääkin siltä, että Iskun johto on kykenemätön tekemään tarvittavia ratkaisuja ja sälyttää likaisen työn toimihenkilöiden edustajille. Menettelytapa aiheuttaa ristiriitoja henkilöstön edustajien ja työntekijöiden välillä sekä heikentää työilmapiiriä.

Uschanov on huolissaan erityisesti Lahden seutua rasittavasta huonekalu- ja puusepänteollisuuden alasajosta.

– Tämänkaltaista osaamista ei saa päästää katoamaan Suomesta. Myös hallituksen tulisi nyt reagoida Lahden alueen kasvavaan työttömyyteen.

Iskun luottamusmiehet käsittelevät päättyneitä yt-neuvotteluja tiistaina iltapäivällä.