Järjestäytynyt tienaa enemmän | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Järjestäytynyt tienaa enemmän

19.7.2018 klo 14:58
|

Palkkatasa-arvo puhuttaa Pron #samakiitos -kampanjassa. Oikeudenmukaista palkkausta edistävät niin yhdenvertaisuussuunnitelmat, palkka-avoimuus kuin ammattiliittoon kuuluminenkin.

Pro Uutiset

Työelämän ja palkkojen kehityksestä huolimatta palkkasyrjintää esiintyy edelleen suomalaisilla työpaikoilla. Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmilla sekä esimerkiksi ammattiliitoilla on osansa palkkasyrjinnän kitkemisessä.

Ammattiliitto Pro haluaa keskittyä palkkatasa-arvon edistämiseen sekä yhdenvertaisen palkkauksen rakentamiseen. Pro kampanjoi #samakiitos -kampanjan avulla työpaikkojen palkkasyrjintää vastaan. #Samakiitos tarkoittaa, että miehille ja naisille kuuluu sama palkka samasta ja samanarvoisesta työstä.

Palkkasyrjintä rakentuu työsuhteissa sekä vallitsevissa käsityksissä

Mitkä tekijät voivat olla palkkasyrjinnän taustalla, ja miten palkkatasa-arvoa voisi ja tulisi edistää?

Pron asiantuntijoiden mukaan palkkaerojen syyt ovat moninaisia. Esimerkiksi vahva jako miesten ja naisten aloihin sekä tehtäviin vaikuttaa negatiivisesti palkkojen kehityksiin, sillä palkoista sovitaan aivan eri pöydissä. Miesvaltaisia aloja myös arvostetaan enemmän, mikä näkyy korkeammassa palkkauksessa. Miehet etenevät lisäksi nopeammin ja tehokkaammin urillaan.

Myös työsuhteiden muodot ylläpitävät epätasaista palkkajakoa. Esimerkiksi naisilla on useammin määräaikaisia sekä osa-aikaisia työsuhteita. Perhevapaajärjestelmä sekä vallitsevat käsitykset naisten ja miesten rooleista sekä työnjaosta yhteiskunnassa vaikuttavat myös palkkoihin. Miehet tekevät enemmän työtunteja, kun taas naiset omaavat suuremman hoivavastuun lapsista ja viettävät enemmän aikaa kotona lastensa kanssa.

Miten edistää palkkatasa-arvoa?

Palkkasyrjintä on laitonta, ja tasa-arvolain mukaan jokaisella työnantajalla on velvollisuus edistää tasa-arvoa sekä yhdenvertaisuutta palkkauksessaan. Keinoja yhdenvertaisuuden edistämiseen on monia.

Palkkatasa-arvoa sekä yhdenvertaisuutta voidaan kehittää toimintasuunnitelmin. Vähintään 30 hengen työpaikoilla onkin laadittava tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma, jonka yhteydessä toteutetaan myös palkkakartoitus vähintään joka toinen vuosi.

Myös palkkatietoisuus ja palkka-avoimuus ovat keinoja lisätä tasa-arvoista palkkausta. Palkka-avoimuus lisää tietoa ja tuo ulottuville keinoja, joilla omia ansioitaan voi korottaa.

Myös liittoon kuuluminen kannattaa. Pron Työmarkkinatutkimuksen mukaan palkat ovat keskimäärin jopa viisi prosenttia korkeampia niillä työpaikoilla, joilla ihmiset kuuluvat ammattiliittoon.

Keskustelu palkoista jatkuu SuomiAreenalla

Ammattiliitto Pro on mukana SuomiAreenalla omalla uudistetulla ilmeellään perjantaihin 20. heinäkuuta asti. Teltalla pääsee keskustelemaan palkkojen avoimuudesta sekä palkkatasa-arvosta #samakiitos-kampanjan hengessä.

Pron asiantuntijat löytyvät entiseltä Jazz-kadulta Antinkadun ja Etelärannan risteyksestä paikalta 77. 

Tervetuloa moikkaamaan Pron asiantuntijoita ja keskustelemaan palkoista!