Kansallisgallerian työehtosopimuksesta neuvottelutulos | Ammattiliitto Pro

Kansallisgallerian työehtosopimuksesta neuvottelutulos

27.3.2020 klo 20:12

Kansallisgallerian sopimusneuvotteluissa saavutettiin tänään 27. maaliskuuta neuvottelutulos. Kansallisgalleriaan kuuluu kolme museota: Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo.

Neuvottelut käytiin vauhditetussa aikataulussa koronaepidemian suljettua museoiden ovet.

Nyt on tärkeää keskittyä epidemian hidastamiseen, suojeltava erityis- ja riskiryhmiä tartunnoilta sekä varmistettava yhteistoiminnassa työskentelyn turvallisuus poikkeuksellisessa tilanteessa.

Neuvottelutuloksen sisällöstä tiedotetaan tarkemmin, kun osapuolten hallinnot ovat sen käsitelleet ja hyväksyneet.

Kansallisgallerian sopimuksen neuvotteluosapuolia ovat Ammattiliitto Pro, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL sekä työnantajapuolella Sivistystyönantajat.