Kansallisgallerian työehtosopimusneuvottelut käyntiin | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Kansallisgallerian työehtosopimusneuvottelut käyntiin

12.2.2020 klo 18:17
|

Kansallisgallerian työehtosopimusneuvottelut aloitettiin viime viikolla ja neuvottelijat esittelivät omat sopimustavoitteensa toisessa tapaamisessa tämän viikon tiistaina. 

Pro Uutiset

Kansallisgallerian pääsopijajärjestöjen edustajat Ammattiliitto Prosta, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL:stä ja Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOsta tapasivat eilen tiistaina 11. helmikuuta Sivistystyönantajien ja Kansallisgallerian edustajat.

Toisessa tapaamisessa työntekijä- ja työnantajapuoli esittelivät keskeiset omat sopimustavoitteensa. Ensimmäisellä neuvottelukerralla perjantaina 7. helmikuuta keskityttiin tilastoihin.

Neuvotteluissa käytiin läpi myös tulevien neuvottelujen aikataulutusta ja yleistä viitekehystä sekä neuvoteltavien asioiden juoksutusta. 

Prosta Kansallisgallerian neuvottelijoina ovat sopimusalavastaava Ira Kyntäjä ja luottamusmies Reine Lukinmaa.

Seuraava tapaaminen on torstaina 27. helmikuuta.

Kansallisgallerialla talokohtainen tes

Kansallisgalleriassa työskentelee noin 190 henkilöä monipuolisissa asiantuntija- ja ammattitehtävissä valokuvaajista taloushallinnon asiantuntijoihin ja av-mestareihin. Kansallisgallerian tes on talokohtainen ja kaikki siellä työskentelevät ovat siten sen piirissä. 

Kansallisgalleria on kolmen taidemuseon kokonaisuus, johon kuuluvat Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Alun perin taustalla on valtion taidemuseo, joka säätiöitettiin vuoden 2014 alussa ja silloin nimeksi tuli Kansallisgalleria. Lisää tietoa.