A-Katsastus aloittaa yt-neuvottelut – 70 työpaikkaa vaakalaudalla | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

A-Katsastus aloittaa yt-neuvottelut – 70 työpaikkaa vaakalaudalla

14.5.2019 klo 12:15
|

A-Katsastus on eilen ilmoittanut aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut, jotka saattavat enimmillään johtaa 70 työntekijän irtisanomiseen.

Katsastusalan suurin yrittäjä A-Katsastus tiedotti tiistaina aloittavansa yt-neuvottelut, jotka koskevat A-Katsastus Oy:n, Yksityiset K-asemat Oy:n ja A-Katsastuspiste Oy:n koko henkilökuntaa, pääkonttoritoiminnot pois lukien. Neuvottelut koskevat yhteensä 566 henkilöä.

A-Katsastus perustelee yt-neuvotteluita katsastusalan ylikapasiteetilla ja uuden katsastuslain mukanaan tuomalla katsastustiheyden muutoksella. Niiden seurauksena myynti on jäämässä aiempien vuosien tasosta.

Pron sopimusalavastaava Ville Varilan mukaan Suomen autokannan ikä on korkea, minkä vuoksi katsastustiheyden muutosta ja katsastusajankohtien painottumista ei voi ennakoida. Vasta tämän vuoden aikana nähdään, mikä todellinen tilanne on.

A-Katsastuksen pääluottamusmies Heikki Haapanala on lisäksi huolissaan yrityksen ikärakenteesta.

– Katsastustoiminnan jatkuvuus kärsii, jos nyt ylimitoitetaan toimenpiteet eikä huomioida sitä, miten paljon katsastajia eläköityy lähivuosien aikana.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat ensi maanantaina 20. toukokuuta.