Kemian palkkaneuvottelut jatkuvat myöhemmin keväällä (päivitetty 2.2. klo 13.12) | Ammattiliitto Pro

2.2.2011 klo 11:33

Jos palkkasopua ei synny, sopimuksettomaan tilaan toimihenkilöt siirtyvät kesäkuun alussa. Työntekijöillä sama on edessä maaliskuussa.

Neuvottelut lähes 10 000 kemianalan toimihenkilön palkoista jatkuvat myöhemmin keväällä.

Ammattiliitto Pro ja työnantajia edustava Kemianteollisuus totesivat keskiviikkona, että tällä erää uusia tapaamisia ei lyödä lukkoon ja neuvotteluja jatkuvat myöhemmin. Samaan ratkaisuun päätyi myös työntekijöitä edustava SAK:lainen Team.

Pron puheenjohtaja Antti Rinne vahvistaa Kemianteollisuuden ilmoituksen, että keskustelut palkoista keskeytti tältä erää osapuolten näkemysero palkankorotusten suuruudesta.

Edellisen kerran Pron ja työnantajien edustajat tapasivat keskiviikkona aamulla ja viime viikon perjantaina.

Neuvottelut käynnistyivät reippaasti viime vuoden puolella. Jos palkkasopua ei synny, sopimuksettomaan tilaan kemianalan toimihenkilöt siirtyvät kesäkuun alussa.

Työntekijöiden sopimus katkolla maaliskuun lopussa

Yle uutiset kertoi tiistaina, että kemianalan työntekijät hakevat nyt kustannusvaikutukseltaan noin 2,8 prosentin korotusta.

Muilla aloilla kuluvalle vuodelle sovitut korotukset ovat asettuneet keskimäärin 1,5 prosentin tuntumaan.

Jos osapuolet eivät saa aikaiseksi palkkaratkaisua, päättyvät muovi- ja kemian tuoteteollisuuden, kemian perusteollisuuden sekä öljy-, maakaasu- ja petrokemianteollisuuden työntekijöiden työehtosopimukset maaliskuun lopussa.

Pro Uutiset / Jaana Pohja