Kemianteollisuuden palkoista sopu | Ammattiliitto Pro

Lähes 10 000 kemianalan toimihenkilön palkankorotuksista syntyi sopu keskiviikkona iltapäivällä.

Palkkasopuun pääsivät samaan aikaan myös alan noin 20 000 työntekijää.

Neuvottelutulosten mukaan toimihenkilöiden ja työntekijöiden palkkoja nostaa tänä keväänä 1,5 prosentin suuruinen yleiskorotus ja 0,8 prosentin paikallinen erä.

Ensi vuoden palkantarkistuksista Ammattiliitto Pro ja Kemianteollisuus neuvottelevat erikseen. Kokonaisuudessaan sopimuskausi jatkuu tammikuun 2013 loppuun.

Pron puheenjohtaja Antti Rinne arvioi, että ”kemianteollisuuden neuvotteluissa on aidosti paneuduttu alan kasvua ja työllisyyttä tukeviin ratkaisuihin”.

Kemianalan toimihenkilöiden neuvottelukunta hyväksyi neuvottelutuloksen keskiviikkona. Pron hallitus puolestaan käsittelee ratkaisua 17. maaliskuuta.

Pro tiedottaa sopimuksen sisällöstä tarkemmin hallituksen kokouksen jälkeen.