Keskusjärjestöt: ​Aikuiskoulutustuki uudistetaan tukemaan työn ja opiskelun yhteensovittamista | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Keskusjärjestöt: ​Aikuiskoulutustuki uudistetaan tukemaan työn ja opiskelun yhteensovittamista

15.11.2018 klo 12:18
|

Työmarkkinakeskusjärjestöt esittävät yhdessä aikuiskoulutustuen uudistamista, jonka tavoitteena on parantaa mahdollisuuksia jatkuvaan oppimiseen sekä työn ja opiskelun yhteensovittamiseen. Järjestöt ovat saavuttaneet asiasta neuvottelutuloksen.

Pro Uutiset / Lähde: Keskusjärjestöjen yhteinen tiedote 15.11.2018

Työmarkkinakeskusjärjestöt esittävät yhdessä aikuiskoulutustuen uudistamista. Järjestöt ovat saavuttaneet asiasta neuvottelutuloksen.

Uudistuksen tavoitteena on parantaa mahdollisuuksia jatkuvaan oppimiseen sekä työn ja opiskelun yhteensovittamiseen. Uudistus selkeyttää myös aikuiskoulutustuen hakemista ja tuen ennakoitavuutta sekä keventää aikuiskoulutustuen hallintoa.

Järjestöt ehdottavat lainvalmistelun käynnistämistä ja aikuiskoulutustuen laskentamallin uudistamista. Jatkossa tulorekisteriä käytetään apuna aikuiskoulutustuen laskennassa. Myös tukikuukausien kulumista koskevia sääntöjä ja vaatimuksia opintojen etenemisen suhteen tarkistetaan. Uudistus toteutetaan kustannusneutraalisti.

Aikuiskoulutustuki siirtyy 1.1.2019 alkaen Koulutusrahastolta uuden Työllisyysrahaston hallinnoitavaksi. Se on tarkoitettu työntekijän opintojen aikaiseen toimeentuloon.