Keskusjärjestöt ryhtyvät selvittämään uusia työmarkkinaratkaisuja | Ammattiliitto Pro

Keskusjärjestöt ryhtyvät selvittämään uusia työmarkkinaratkaisuja

19.8.2011 klo 15:21

Palkansaajat suhtautuvat mahdolliseen koordinaatioon myönteisesti. Elinkeinoelämän Keskusliitto on torjunut sen toistuvasti.

Pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) perjantaina tavanneet työmarkkinakeskusjärjestöt ovat luvanneet ryhtyä selvittämään edellytyksiä löytää uusia keinoja sovittaa yhteen talous- ja työmarkkinapolitiikkaa. Selvitys on määrä tehdä syksyn aikana.

Pääministeri ja keskusjärjestöjohtajat totesivat yhdessä, että talouspolitiikan ja työmarkkinaratkaisujen yhteensovittaminen on välttämätöntä muun muassa Suomen kilpailukyvyn turvaamiseksi.

Palkansaajajärjestöt ovat suhtautuneet mahdolliseen koordinaatioon myönteisesti, mutta Elinkeinoelämän Keskusliitto EK:lle on torjunut sen toistuvasti.

Keskitetyistä tulopoliittista ratkaisuista eli tupoista luovuttiin virallisesti vuonna 2008.