Kiinteistöalan toimihenkilöiden tes-neuvotteluja jatkettiin | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Kiinteistöalan toimihenkilöiden tes-neuvotteluja jatkettiin

18.2.2020 klo 09:38
|

Kiinteistöalan toimihenkilöiden työehtosopimusneuvotteluja jatkettiin maanantaina. Neuvotteluissa hiertävät työaikaan liittyvät kysymykset. – Suuri osa jäsenistämme ei pysty palautumaan kuormittavan työpäivän jälkeen eikä vuosilomillaan jatkuvien työhön liittyvien yhteydenottojen vuoksi, sopimusalavastaava kertoo.

Pro Uutiset

Kiinteistöalan toimihenkilöiden työehtosopimusneuvotteluja jatkettiin eilen maanantaina 17. helmikuuta.

Erimielisyyttä työajasta

Neuvotteluissa hiertävät työaikaan liittyvät kysymykset. Työnantajapuoli haluaa vähentää työpaikoilla tapahtuvaa paikallista sopimista työajoista ja lisätä työnantajan määräysvaltaa. Tämä on ristiriidassa Pron neuvottelutavoitteiden kanssa.

– Haluamme, että myös kiinteistöalalla työaikoja seurataan ja työaikakirjanpito on lain edellyttämällä tavalla toteutettu. Leijonanosa vuosittaisesta työajasta ei päädy työaikakirjanpitoon, koska yhteydenotot tapahtuvat nimellisen työajan päättymisen jälkeen, kertoo sopimusalavastaava Sanna Nurminen Ammattiliitto Prosta.

Pron muihin aloihin verrattuna kiinteistöalalla tehdään paljon ylityötä ja palkatonta ylityötä, selviää Pron työmarkkinatutkimuksesta. Myös Pron aloista kuormittuneimmat työntekijät löytyvät kiinteistöalalta.

– Suuri osa jäsenistämme ei pysty palautumaan kuormittavan työpäivän jälkeen eikä vuosilomillaan jatkuvien työhön liittyvien yhteydenottojen vuoksi, Nurminen jatkaa.

Ylityökielto jatkuu edelleen

Kiinteistöalan toimihenkilöiden työehtosopimusalalla 3. helmikuuta 2020 kello 00.00 alkanut ylityökielto on voimassa toistaiseksi.

Työntekijäpuoli sai sopimuksen maanantaina

Palvelualojen ammattiliitto PAM ja Kiinteistötyönantajat saivat työntekijöille uuden työehtosopimuksen maanantaina 17. helmikuuta. Työntekijöiden työehtosopimus ei vaikuta Pron neuvotteluihin.