Kiky-tunneista eroon viestinnän teknisten toimihenkilöiden työssä | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Kiky-tunneista eroon viestinnän teknisten toimihenkilöiden työssä

1.12.2017 klo 16:28
|

– Työpaikoilla on nähty, että työajanpidennys on jakautunut epäoikeudenmukaisesti toimihenkilöiden kesken, viestinnän sopimusalavastaava Honkanen kertoo.

Pro Uutiset

Ammattiliitto Pro ja työnantajia edustava Medialiitto saavuttivat neuvottelutuloksen viestintäalan teknisten toimihenkilöiden työehtosopimuksesta 23. marraskuuta. Neuvottelutulos on samansisältöinen kuin marraskuun alkupuolella saavutettu viestintäalan toimihenkilöiden tulos, joka on jo vahvistettu Medialiiton hallinnossa.

Vuosityöajasta 24 tuntia pois vaiheittain

– Tärkeää on, että pääsimme sopimukseen kiky-sopimuksen 24 tunnin vuosityöajan pidennyksen poistamisesta. Työpaikoilla on nähty, että työajanpidennys on jakautunut epäoikeudenmukaisesti toimihenkilöiden kesken, sopimusalavastaava Mikko Honkanen Ammattiliitto Prosta kertoo.

Epäreiluksi koetusta työajan pidennyksestä luovutaan vaiheittain vuosien 2018–2019 aikana.

Yleissitova työehtosopimus määrittelee noin 500 viestintäalan palveluksessa työskentelevän teknisen toimihenkilön työehdot. Prolaiset työskentelevät graafisen alan esimies- ja asiantuntijatehtävissä.

Palkat nousevat

Vuosina 2018 ja 2019 palkkoja korotetaan yhteensä 2,4 prosentilla.

– Viestintäalan yritysten vaikea taloustilanne näkyy korotustasossa, kommentoi neuvottelutulosta sopimusalavastaava Honkanen  Prosta.

Molemmat palkankorotukset jakautuvat 0,8 prosentin yleiskorotukseen ja 0,4 prosentin paikallisesti sovittavaan erään.

Muutoksia talvilomaan ja yhdysmiehistä luottamusmiehiä

Uutta työehtosopimuksessa on, että nyt työssäoleva toimihenkilö voi halutessaan vaihtaa viestinnän työehtosopimuksen talvilomaviikon pysyvästi joulurahaksi. Uusilla työntekijöillä jouluraha korvaa talviloman. Viiden viikon mittainen vuosilomaoikeus säilyy ennallaan.

– Sovimme myös, että yhdysmies-nimikkeestä luovutaan ja siirrymme muillakin sopimusaloilla vakiintuneeseen luottamusmies-nimikkeeseen. Lisäksi alan palkkatilastointia sekä työaikaseurantaa selvittämään perustettiin työryhmät, kertoo sopimusalavastaava Mikko Honkanen.

Viestintäalan teknisten toimihenkilöiden neuvottelukunta hyväksyi saavutetun neuvottelutuloksen maanantaina 27. marraskuuta. Nykyinen sopimus on voimassa 31.1.2018. Medialiiton hallinto on jo hyväksynyt neuvottelutuloksen ja Pron hallinto käsittelee sen kokouksessaan 8.12.

Pron tes-neuvottelijat olivat ict- ja viestintäsektorin johtaja Antti Hakala, viestintäalan sopimusalavastaava Mikko Honkanen, viestintäalan teknisten toimihenkilöiden neuvottelukunnan puheenjohtaja Ari Ahonen sekä neuvottelukunnan varapuheenjohtaja ja Pron edustajiston jäsen Tuomo Hekkala.