Kouluttaudu työnjohtajaksi infrarakentamiseen | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Kouluttaudu työnjohtajaksi infrarakentamiseen

12.3.2019 klo 09:14
|

– Infratyönjohtajista ja muista rakennusalan työnjohtajista on suuri kysyntä, kertoo lehtori Niilo Kemppainen. Metropolia ammattikorkeakoulu järjestää yhdessä yritysten kanssa työvoimakoulutuksen, johon voi hakea vielä viikon.

Pro Uutiset

Oletko työtön insinööri tai oletko suorittanut muun teknisen tai kaupallisen opisto- tai AMK-tutkinnon? Oletko valmis kehittymään ja oppimaan uutta? Tai onko sinulla jokin maarakennusalan 2. asteen tutkinto ja useamman vuoden kokemus infrarakentamisesta?

Metropolia järjestää infratyönjohdon työvoimakoulutusta, joka antaa valmiudet työskennellä infrarakentamisen työnjohtotehtävissä.

– Nyt halutaan tarjota mahdollisuus siirtyä alalle, jolla on huutava pula työnjohtajista, kertoo lehtori Niilo Kemppainen Metropolia ammattikorkeakoulusta.

Koulutukseen valitaan insinöörikoulutuksen tai muun soveltuvan, kuten teknisten tai kaupallisen opisto- tai AMK-tutkinnon suorittaneita henkilöitä. Hakija on tällä hetkellä työtön, työttömyysuhan alainen tai hän haluaa vaihtaa alaa. Oman koulutuksen mukaista työkokemusta tulee olla ainakin yhden vuoden ajalta. Lisäksi koulutus soveltuu myös henkilöille, joilla on jokin maarakennusalan 2. asteen tutkinto ja useamman vuoden kokemus infrarakentamisesta.

– Kokemus esimiestyöstä tai työstä rakennusalalla on plussaa, Kemppainen kertoo.

Rakennusalan yritykset etsivät osaajia

Koulutuksessa suoritetaan 60 opintopisteen arvosta osia infrarakennusalan ammattikorkeakoulututkinnosta teoriaopintoina ja työssäoppimisjaksoina, joiden ajalta opiskelija saa työvoimatukea. 

Harjoittelupaikkoja opiskelijoille tarjoavat Destia Oy, Kalliorakennus-Yhtiöt Oy, Kreate Oy, Ramboll CM Oy, Skanska Infra Oy ja YIT Suomi.

Koulutus alkaa 8. huhtikuuta lähiopetuksena ja kestää toukokuun loppuun. Toinen lähiopetusjakso on marraskuu. Työssäoppimisen ensimmäinen jakso on kesäkuun alusta heinäkuun puoleenväliin ja toinen jakso lokakuun alusta marraskuun alkuun. Kesätyöaika 22.7.–4.10.2019 ei kuulu koulutukseen ja tältä ajalta yritys maksaa opiskelijalle harjoittelijapalkkaa.

Yritykset ja yritysten rekrytointi on opiskelijavalinnassa vahvasti mukana tavallisesta työvoimakoulutuksesta poiketen.

– Tavoitteena on, että yritys palkkaa opiskelijan harjoittelujakson jälkeen, mutta sitähän ei voi sanoa varmaksi, miten harjoittelu sujuu, Kemppainen toteaa.

Kerro motivaatiosta ja kokemuksesta

Koulutukseen valintaan vaikuttaa hakijoiden työkokemus, motivaatio ja soveltuvuus.

Hakijoita arvioidaan ja valitaan haastatteluun hakupaperien perusteella, joten hakemus kannattaa täyttää huolellisesti.

– On tärkeä kuvata omaa motivaatiota ja kokemusta, joten varsinkin vapaamuotoinen teksti kannattaa täyttää perusteellisesti ja tarkasti, vinkkaa lehtori Kemppainen.

Koulutukseen hakeudutaan TE-toimiston sivujen kautta viimeistään 19.3.2019.

Hae koulutukseen joko täyttämällä sähköinen hakemus osoitteessa www.te-palvelut.fi > haussa oleva työvoimakoulutus, hakusanana toimii koulutuksen numero 683199. Vaihtoehtoisesti voit jättää paperihakemuksen työ- ja elinkeinotoimistoon. Mikäli täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, on sinun vahvistettava hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.