Kysy kesätyöstä | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Kysy kesätyöstä

2.5.2018 klo 10:01
|

– Infosta voi kysyä neuvoja esimerkiksi palkkaan, työvuoroihin ja koeaikaan liittyvistä aiheista. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti, eikä avun pyytämistä tarvitse arastella, kertoo kesäduunarineuvoja Juuli Jokinen.

Kesäduunari-palvelu aukeaa tänään.

Pro Uutiset/PSKJ

Onnittelut uudesta kesätyöstä! Työsuhteen ehdot kannattaa käydä huolellisesti läpi ennen työsopimuksen allekirjoittamista, muistuttaa kesäduunarineuvoja Juuli Jokinen. Kesäduunari-infoon voi tarvittaessa ottaa yhteyttä jo ennen kesätyön alkamista.

– Infosta voi kysyä neuvoja esimerkiksi palkkaan, työvuoroihin ja koeaikaan liittyvistä aiheista. Kaikki kysymykset käsitellään luottamuksellisesti, eikä avun pyytämistä tarvitse arastella, kertoo kesäduunarineuvoja Jokinen.

Palkansaajakeskusjärjestöjen maksuton neuvontapalvelu käynnistyy tänään jo 14. kertaa. Vuosien kuluessa STTK:n, Akavan ja SAKn yhteinen Kesäduunari-info on vastannut tuhansien nuorten sekä heidän vanhempiensa ja työnantajien kysymyksiin.

Perehdytys on paikallaan

Kesäduunarineuvoja Salminen kehottaa kesätyöntekijöitä huolehtimaan, että he saavat kunnollisen opastuksen työhönsä.

– Työnantaja on velvollinen antamaan ohjausta myös työpaikan olosuhteista, koneiden ja laitteiden käytöstä sekä työturvallisuudesta. Kunnon perehdytys vähentää työtapaturmia, parantaa työn laatua ja lisää työhyvinvointia.

Kesäduunari-info aukeaa keskiviikkona 2. toukokuuta ja on avoinna perjantaihin 31. elokuuta saakka. Palvelun uusille verkkosivuille www.kesaduunari.fi on koottu kesätyöntekijöille tärkeää työelämätietoa. Sivujen kautta on myös mahdollista lähettää kysymyksiä kesäduunarineuvojalle.

Neuvoja voi kysellä numerosta 0800 179 279. Kesäduunari-info on myös Facebookissa www.facebook.com/kesaduunari ja Twitterissä twitter.com/kesaduunari.