Lakko alkoi Kotidatassa – Pro tuomitsee rikkurityövoiman käytön | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Lakko alkoi Kotidatassa – Pro tuomitsee rikkurityövoiman käytön

25.11.2020 klo 07:48
|

Suomen Kotidatan henkilöstö on tänään 25. päivänä marraskuuta aloittanut työtaistelun. Mikäli sopua ei saavuteta, niin laillinen lakko kestää 22.12.2020 saakka. 

Pro Uutiset / Tiedote 25.11.2020

Työnantaja on jälleen kääntynyt ICT-ammattilaisia etsiessään sisärakentamisen ammattilaisen eli Nurmix Oy:n puoleen murtaakseen lakon.

- Kotidatalta ICT-palveluja ostavien isojen teleoperaattoreiden kuten Elisan ja Telian on syytä olla huolissaan lakon aikana antamansa asiakaspalvelun laadusta. Ovatko Elisa ja Telia tietoisia asiasta ja hyväksyneet sen? Ammattiliitto Pron ICT-alan sopimusalavastaava Mika Mäkelä kysyy.

Kotidata on ilmoittanut henkilöstölleen, ettei sen ole mahdollista maksaa työntekijöilleen asianmukaista palkkaa.

- Tämä on valitettava, mutta selkeä viesti. Kotidata ei halua neuvotella asiasta, saati saada asiaan korjausta. Henkilöstö ja Pro pysyvät edelleen vaatimuksissaan, että työstä tulee maksaa työn vaativuutta vastaavaa palkkaa, Mäkelä sanoo.

Kotidata on myös väittänyt työntekijöilleen lähettämässä viestissä, että luottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu ovat mukana työnantajan valitsemassa työpaikkatoimikunnassa.

 - Henkilöstön harhaanjohtaminen on erittäin tuomittavaa, eikä lisää työnantajan uskottavuutta henkilöstön keskuudessa. Työpaikkatoimikunta on työnantajan valitsema, eikä edusta henkilöstön tahtoa, joten henkilöstön edustajat eivät osallistu sen toimintaan, Ammattiliitto Pron sopimusala-asiamies Seppo Lundgren toteaa.

Pro lopettaa välittömästi työtaistelutoimet Kotidatassa, kun Kotidata ilmoittaa haluavansa sopia kiistan ja maksaa työntekijöilleen asianmukaista palkkaa.