Lakkovaroitus luottotieto- ja perintäalalle | Ammattiliitto Pro

Luottotieto- ja perintäalaa uhkaa lakko. Ammattiliitto Pro sanoi maanantaina irti noin 1200 toimihenkilöä koskevan työehtosopimuksen päättymään maaliskuun lopussa. Tänään liitto jätti alaa koskevan lakkovaroituksen.

Pro vauhdittaa lakonuhalla viime maanantaina katkenneita palkkaneuvotteluja. Liitto neuvottelee vuoden 2011 palkankorotuksista yhdessä Palvelualojen työnantajat PALTAn kanssa.

Toteutuessaan työtaistelun piirissä on Suomen Asiakastiedon, Lindorffin, Intrum Justitian ja OK-Perinnän kaikkia toimipaikkoja koko maassa. Kaksi viikkoa kestävä lakko alkaisi perjantaina 1. huhtikuuta.

Pron arvioiden mukaan lakon vaikutukset yritystoimintaan olisivat laajoja.

Rinne: Palkkavaatimukset maltillisia

Pron puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan liiton palkkavaatimukset ovat varsin kohtuullisia suhteessa alan hyvään tulokseen ja palkanmaksukykyyn. Palkkavaatimukset ovat linjassa myös PALTAn muilla aloilla tekemien sopimusten kanssa.

– Liittokierroksella pitäisi nimenomaan ottaa huomioon kunkin alan oma kehitys ja palkanmaksuvara. Luottotieto- ja perintäalalla menestyksen täytyy näkyä myös työn tekijöiden palkassa, Rinne kertoo.

Pro on tasa-arvosyistä vaatinut euro- ja prosenttiperusteiset korotukset yhdistävää palkkaratkaisua.

Työehtosopimuksen irtisanomisen myötä neuvottelujen kohteena on palkankorotusten lisäksi koko työehtosopimus. Suunniteltu työtaistelu peruuntuu, jos osapuolet saavuttavat neuvottelutuloksen ennen sen alkamista.

Ammattiliitto Pron tiedote luottotieto- ja perintäalan lakonuhasta