Lasikeraamisen alan toimihenkilöiden työehdoista neuvottelutulos | Ammattiliitto Pro

Lasikeraamisen alan toimihenkilöiden työehdoista neuvottelutulos

9.11.2017 klo 10:40

– Palkkaratkaisu on yleisen suunnan mukainen, tiivistää neuvottelija Riitta Koskinen.

Ammattiliitto Pro ja Lasikeraaminen Teollisuus LT ry ovat tänään torstaina 9. marraskuuta saaneet neuvottelutuloksen Lasikeraamisen alan toimihenkilösopimuksesta.

– Neuvottelut olivat vaikeat. Saavutettu neuvottelutulos on kompromissi, joka huomioi alan tulevaisuuden ja on tilanteeseen nähden tyydyttävä. Palkkaratkaisu on yleisen suunnan mukainen huomioiden työehtosopimuskauden muutos, kommentoi neuvottelija Riitta Koskinen.

Tekstimuutoksia ja palkkaratkaisu kahdelle vuodelle

Palkkaratkaisu sisältää luottamusmiehen kanssa paikallisesti sopimalla toteutettavat 1,6 % palkankorotukset sekä vuosille 2018 että 2019. Jos paikallista ratkaisua ei synny, palkkoja korotetaan kahden ensimmäisen sopimusvuoden aikana yhteensä 3,2 prosenttia liittojen sopimalla tavalla.

Ensimmäisen kerran palkkoja korotetaan 1.6.2018 ja toisen kerran 1.6.2019. Sopimuskauden viimeisen 12 kuukauden kustannusvaikutus neuvotellaan syyskuun 2019 loppuun mennessä.

Neuvottelutulos on tehty ajalle 1.2.2018–30.11.2020. Nyt voimassa oleva Ammattiliitto Pron ja Lasikeraaminen Teollisuus LT ry:n välinen Lasikeraamisen teollisuuden työehtosopimus päättyy 31.1.2018.

Prosta neuvotteluihin osallistuivat puheenjohtaja Jorma Malinen, teollisuussektorin johtaja Anssi Vuorio, alan sopimusalavastaava Iiris Schiewek sekä alan neuvottelukunnan työehtosopimusneuvottelija Riitta Koskinen.

Sopimus tulee voimaan, kun liittojen hallinnot ovat hyväksyneet neuvottelutuloksen.