Lassila & Tikanoja aloittaa 330 henkilöä koskevat yt-neuvottelut | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Lassila & Tikanoja aloittaa 330 henkilöä koskevat yt-neuvottelut

3.10.2017 klo 15:43
|

Yritys harkitsee enimmillään 50 henkilön irtisanomista. –  Yrityksellä on jatkuvasti yt:t päällä ja samaan aikaan palkataan lisää väkeä. Tilanne koetaan syystäkin epäreiluna ja yrityksellä olisi paljon petrattavaa johtamisessa ja henkilöstöpolitiikassa, kertoo sopimusalavastaava Sanna Nurminen Ammattiliitto Prosta.

Pro Uutiset

Ympäristö- ja kiinteistöpalveluja tarjoava Lassila & Tikanoja Oyj käynnistää maanantaina 9. lokakuuta yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat konsernin keskitettyjen toimintojen toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä. Neuvottelujen piirissä on yhteensä 330 henkilöä koko Suomessa ja ne voivat johtaa 50 henkilön irtisanomiseen. Keskitetty tietohallinto on neuvottelujen ulkopuolella.

Yrityksen edelliset yhteistoimintaneuvottelut päättyivät tiistaina 26. syyskuuta. Niiden piirissä oli 235 henkilöä, joista 25 irtisanomisuhan alla. Myös viime vuonna käytiin yhteistoimintaneuvottelut, joiden piirissä oli 1 200 konsernin toimihenkilöä ja ylempää toimihenkilöä.

Pro Uutiset tavoitti neuvottelevan luottamusmies Jaana Koskelan.

–  Heti päättyneiden yt-neuvotteluiden perään aloitetaan taas uudet. Työpaikalla henkilöstö suhtautuu näihin jo välinpitämättömästi, koska yt-neuvotteluista ja irtisanomisista on valitettavasti tullut arkipäivää, kertoo luottamusmies.

Pron sopimusalavastaava Sanna Nurminen kertoo, että yritys palkkaa samaan aikaan lisää väkeä kuin irtisanoo. Nurminen on huolissaan henkilöstön jaksamisesta ja kertoo toimihenkilöiden kokevan tilanteen epäreiluna.

–  Yrityksellä on jatkuvasti yt:t päällä ja samaan aikaan palkataan lisää väkeä. Tilanne koetaan syystäkin epäreiluna ja yrityksellä olisi paljon petrattavaa johtamisessa ja henkilöstöpolitiikassa.

Työnantajan arvion mukaan toimenpiteet voivat johtaa enimmillään yhteensä 50 henkilön työsuhteen irtisanomiseen. Yrityksen mukaan lopputulos voi johtaa myös henkilöstön osa-aikaistamisiin, irtisanomisiin tai toimenkuvamuutoksiin vuoden 2017 loppuun mennessä.

Yrityksen mukaan tavoitteena on organisaatiorakenteen uudistaminen ja tuottavuuden parantaminen. Lassila &Tikanoja perustelee yt-neuvotteluja jälleen taloudellisilla, tuotannollisilla tai toiminnan uudelleenjärjestelyistä johtuvilla perusteilla.