Lemminkäinen käynnistää mittavat yt-neuvottelut | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Lemminkäinen käynnistää mittavat yt-neuvottelut

18.10.2011 klo 13:08
|

Sopimusalavastaava Jorma Ikävalko ei suostu lietsomaan paniikkia: "Rakennusalalla ei tiedossa laajempaa irtisanomis- tai lomautusaaltoa. Lemminkäisellä tilanne saattaa kuitenkin saada jatkoa".

Pro Uutiset/Jaana Pohja

Rakennusyhtiö Lemminkäinen aloittaa koko konsernia koskevat yt-neuvottelut Suomessa ja ulkomailla.

Yhtiön tavoittelee osana tehostamisohjelmaa jopa 300 henkilötyövuoden vähennystä. Toistaiseksi Lemminkäinen työllistää noin 8 000 ihmistä, joista pääosan Suomessa.

Ensi viikon maanantaina alkavissa yhteistoimintaneuvotteluissa yhtiö on ilmoittanut etsivänsä suorille irtisanomisille vaihtoehtoisia sopeuttamistoimia. Tehostamisella Lemminkäinen tavoittelee 50 miljoonan euron vuosittaista kustannussäästöä vuoden 2013 jälkeen.

Raksa vetää melko hyvin

Rakennusalasta Ammattiliitto Prossa vastaava Jorma Ikävalko arvioi Pro Uutisille, että huolimatta Lemminkäisen sopeuttamisilmoituksesta alalla ei ainakaan toistaiseksi ole tiedossa laajempaa tuotannollis-taloudellisista syistä johtuvaa lomautus- tai irtisanomisaaltoa.

– Tilauskanta on ensi kevääseen saakka melko hyvä, ja pientä rauhoittumista on havaittu myös kasvukeskuksissa. Kaikkiaan olemme menossa ensi vuotta kohden melko vakaassa rakentamistilanteessa.

Lemminkäisen osalta rakennusalalla on nyt käynnissä arvauskilpailu, ostaako jo kymmenen prosenttia Lemminkäinen Rakennus Oy:stä omistava Peab lopulta koko rakennustoiminnan.

– Jos näin tapahtuu, edessä ovat jälleen isot järjestelyt, Ikävalko povaa.

Muuta aiheeseen liittyvää

Lemminkäinen aloittaa neuvottelut henkilöstön vähentämiseksi (18.10.2011 Lemminkäinen)