Lentoliikenteen toimihenkilöiden työt ylityökieltoon | Ammattiliitto Pro

Lentoliikenteen toimihenkilöiden työt ylityökieltoon

9.2.2018 klo 16:01

Lentoalan toimihenkilöiden ylityö- ja vuoronvaihtokielto alkaa huomenna lauantaina 10.2. kello 05. Ylityökielto on voimassa toistaiseksi.

Lentoliikenteen toimihenkilöiden työehtosopimusneuvottelut uudeksi sopimukseksi ajautuivat karille eilen iltapäivällä.

Pro päätti ylityö- ja vuoronvaihtokiellosta, joka alkaa huomenna lauantaina 10.2. kello 05:00 ja on voimassa toistaiseksi.

Uutta tapaamista Pron ja työnantajia edustavan Palvelualojen työnantajaliitto Paltan välillä ei ole sovittu.

Neuvottelut ovat edenneet nihkeästi.

- Tavoitteena on tasapainoinen ratkaisu, joka on suhteessa lentokentän yleiseen linjaan. Työnantaja on antanut ymmärtää, ettei liikkumavaraa näissä asioissa ole ja esittää toimihenkilöille selkeästi muita halvempaa ratkaisua, kertoo sopimusalavastaava Totti Brunila Prosta.

Prosta neuvotteluihin osallistuvat palvelusektorin johtaja Minea Pyykönen sekä sopimusalavastaava Totti Brunila.

Pron lentoliikenteen toimihenkilöiden työehtosopimusneuvottelukunta kokoontuu ensi viikolla käsittelemään neuvottelutilannetta.

Ylityökiellossa tehdään vain omat työt

Ylityökiellon aikana ei tehdä ylityötä tai lisätyötä lainkaan. Vuoroja ei vaihdeta.

Liukuvassa työajassa työskentelevät tekevät enintään sovittua päivittäistä työaikaa, liukumia ei kerrytetä ylityökiellon aikana.

Ennen ilmoitusta ylityökiellosta sovitut ylityöt ja vuoronvaihdot tehdään normaalisti.

Ylityö- ja vuoronkielto on Pron päättämä laillinen työtaistelutoimenpide, joka koskee kaikkia lentoliikenteen toimihenkilösopimuksen piirissä toimihenkilötyötä tekeviä.

Ylityökielto koskee kaikkia työehtosopimuksen piiriin kuuluvia. Ylityökielto pätee huolimatta siitä, kuuluuko Prohon, onko jonkun muun liiton jäsen tai ei ole järjestäytynyt.