Luvata Pori Oy yt-neuvottelee 45 työpaikasta | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Luvata Pori Oy yt-neuvottelee 45 työpaikasta

25.2.2019 klo 15:39
|

Luvata Pori Oy aloitti tänään yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat kaikkia yrityksen toimintoja sekä koko henkilöstöä eli 371 henkeä. Yrityksen toimihenkilöt tyrmistyivät yt-uutisesta.

Pro Uutiset

Kuparin valmistaja Luvata Pori Oy aloitti tänään 25. helmikuuta yhteistoimintaneuvottelut, joiden piirissä on kaikki yrityksen toiminnot sekä koko henkilöstö eli 371 henkeä. Yritys arvioi, että vähennykset kohdistuvat enintään 45 henkeen, joista toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä on 20.

Yritys perustelee yt-neuvotteluita taloudellisilla ja tuotannollisilla syillä, jotka johtuvat sähkömoottorikomponenttien kysynnän laskusta ja tavoittelee kolmen miljoonan euron säästöjä.

Toimihenkilöiden pääluottamusmies Kai Vihermaa kertoo, että yrityksen toimihenkilöt olivat yt-uutisista tyrmistyneitä.

– Kysynnän vähentyminen ei johdu yrityksen tai henkilöstön toiminnasta. Laadussa ja toimitusvarmuudessa ei ole ollut vikaa, vaan se on ollut huipputasoa. Tekemisestä tämä ei ole ollut kiinni, vaan asiakas löysi toisia sovelluksia, jotka olivat hänelle halvempia.

Ensimmäinen yt-neuvottelutapaaminen oli tänään ja neuvotteluja käydään vähintään kuusi viikkoa.

– Neuvotteluja käytiin hyvässä hengessä ja asioista keskusteltiin avoimesti. Vähennysarvio toimihenkilöiden osalta on kuitenkin mielestäni ylimitoitettu.

Luvata Pori Oy:n toimihenkilöt työskentelevät laatu- ja ympäristöasioiden parissa, hr-tehtävissä, taloushallinnossa, it-tehtävissä, asiantuntijoina, työnjohtajina, kunnossapidon esimiehinä sekä erilaisissa projekteissa.