Marimekko aloittaa yt-neuvottelut Helsingissä | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Marimekko aloittaa yt-neuvottelut Helsingissä

10.8.2018 klo 15:01
|

Noin kolmasosa Herttoniemen kangaspainon väestä on irtisanomisuhan alla. – Yt-ehdotus on rajuudessaan järkyttänyt kaikkia, kertoo luottamusmies.

Pro Uutiset

Design-tekstiilejä ja -tuotteita valmistava Marimekko ilmoitti tiistaina painon henkilöstölle aloittavansa yt-neuvottelut Helsingissä Herttoniemen kangaspainossa. Yt-neuvottelut koskevat työntekijöitä, toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä.  Kangaspaino työllistää 30 henkilöä, joista enintään 9 henkilöä saatetaan irtisanoa.

– Kolmasosan mahdollinen irtisanominen on rajuudessaan järkyttänyt kaikkia, kertoo toimihenkilöiden luottamusmies Taina Tiilikainen.

– Täällä on pitkiä työsuhteita ja irtisanomiset kirpaisisivat koko työyhteisöä.

Valmiit sisustustuotteet kiinnostavat kuluttajaa

Marimekko sulki Kiteellä ja Sulkavalla sijaitsevat tuotantolaitokset vuonna 2013. Suomessa tuotantoa on vielä Helsingin Herttoniemessä, jossa yrityksen omassa painossa painetaan pakkakankaat ja sisustuksen materiaalit sekä osa laukkujen ja vaatetuksen materiaaleista.

Työnantaja perustelee mahdollisia irtisanomisia kuluttajien muuttuneella ostokäyttäytymisellä. Pakkakankaiden kysyntä on vähentynyt, sillä kuluttajat ostavat entistä enemmän valmiita sisustustuotteita.

– Toisaalta niidenkin materiaalit painetaan Herttoniemessä, luottamusmies huomauttaa.

Myynti kasvoi ja tulos parani

Marimekko tiedotti torstaina puolivuotiskatsauksessaan, että yrityksen liikevaihto maalis–kesäkuussa 2018 kasvoi 24 prosenttia.  Vertailukelpoinen liikevoitto parani 4,3 miljoonaan euroon alkuvuonna 2018, kun se oli edellisenä vuonna 1,8 miljoonaa euroa.
– Herätti närää, että henkilöstöä ollaan irtisanomassa samaan aikaan, kun osavuosikatsaus kertoo, että yrityksellä menee hyvin, luottamusmies Tiilikainen kertoo.

Yt-neuvottelut alkavat maanantaina 13.8.2018.

– Toivotaan että irtisanomisiin ei tarvitse joutua. Myöskin lomautukset, osa-aikaistaminen ja työnkuvien muutokset ovat mahdollisia.

Marimekko työllistää lähes 450 henkilöä, joista yli 300 työskentelee Suomessa.

 

Aiemmin yrityksestä:

16.3.2016 Marimekko lopettaa 35 työpaikkaa

16.5.2013 Marimekko sulkee Kiteen ja Sulkavan tehtaat lopullisesti