Metalliliiton neuvottelut teknologiateollisuudessa katkesivat | Ammattiliitto Pro

Metalliliiton neuvottelut teknologiateollisuudessa katkesivat

18.5.2011 klo 15:47

Pro neuvottelee seuraavan kerran lähes 25 000 toimihenkilön palkoista perjantaina.

Teksti Pro Uutiset/Jaana Pohja

SAK:laisen Metalliliiton ja Teknologiateollisuuden neuvottelut syksyn palkankorotuksista keskeytyivät tiistaina.

Teknologiateollisuus kertoo tiedotteessaan, että neuvottelut keskeytettiin, kun osapuolet eivät löytäneet yhteistä näkemystä palkankorotusten suuruudesta.

Metalliliitto tavoittelee sekalinjaista yleiskorotusta, joka nostaisi palkkoja vähintään neljä prosenttia tai 40 senttiä tunnissa.

Myös neuvottelut akavalaisen Ylempien toimihenkilöiden YTN:n kanssa keskeytyivät tiistaina.

Pro jatkaa perjantaina

Ammattiliitto Pro neuvottelee seuraavan kerran teknologiateollisuuden lähes 25 000 toimihenkilön palkoista tämän viikon perjantaina.

Sopimusalavastaava Roni Jokinen kertoo, että tavoitteena on sekalinja eli prosentti- ja euromääräiset korotukset.

– Tavoittelemme 90 euron tai vähintään 3,5 prosentin yleiskorotusta. Sekalinjalla varmistamme myös pienempipalkkaisille kohtuullisen palkkakehityksen.

Nyt neuvotellaan 30. syyskuuta 2012 saakka voimassa olevan työehtosopimuksen viimeisen vuoden korotuksista.

Jos palkoista ei löydy kevään neuvotteluissa sopua, myös toimihenkilöiden työehtosopimus on mahdollista irtisanoa niin, että se päättyy syyskuun lopussa.