Metso Minerals potkimassa joka kymmenennen Tampereelta | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Metso Minerals potkimassa joka kymmenennen Tampereelta

13.11.2015 klo 10:52
|

– Kyllähän se kova pettymys oli kaikille, että työnantaja päätyi irtisanomisneuvotteluihin, kertoo toimihenkilöiden luottamusmies.

Pro Uutiset

Konepajayritys Metso Minerals suunnittelee jopa joka kymmenennen työntekijän irtisanomista Tampereelta. Metso aloittaa Suomen Minerals -liiketoiminnan kaikkia henkilöstöryhmiä koskevat yhteistoimintaneuvottelut, joissa vähennystarpeeksi arvioidaan 75 työpaikkaa.

– Kyllähän se kova pettymys oli kaikille, että työnantaja päätyi irtisanomisneuvotteluihin, kertoo toimihenkilöiden luottamusmies Reijo Sikkilä.

Metsolla on Suomessa yhteensä 1 755 työntekijää, joista 725 Minerals -liiketoiminnan palveluksessa. Heistä noin 120 on toimihenkilöitä.

Suurin osa Metso Mineralsin väestä työskentelee Tampeella, jossa valmistetaan kivenmurskauslaitteita rakentamiseen ja tienrakennukseen. Työnantajan mukaan tilaukset ovat vähentyneet.

Mineralsilla on tulossa aiemmista yt-neuvotteluista määräaikaisia lomautuksia helmi- ja maaliskuuhun 2016, joiden kesto on enintään 90 päivää.

– Nyt työnantaja harkitsee niiden lisäksi toistaiseksi jatkuvia lomautuksia.

Yhteistoimintaneuvottelut käynnistyvät ensi viikon maanantaina.  Yt-neuvottelujen kuuden viikon vähimmäisneuvotteluaika tulisi täyteen ennen joulua. Työnantaja on kertonut, että neuvottelut jatkuvat joulun yli ja irtisanomiset toteutetaan vuoden 2016 puolella. Jouluna osa miettii, saako irtisanomisilmoituksen.

– Jouluilo nyt tässä varmaan aika monelta meni, luottamusmies tiivistää.