Meyer Turku irtisanoo 166 henkilöä | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Meyer Turku irtisanoo 166 henkilöä

13.8.2020 klo 14:55
|

Pron puheenjohtaja pitää tilannetta äärimmäisen valitettavana niin telakan kuin toimihenkilöiden kannalta. – Telakan on ollut vaikea löytää soveltuvaa ja ammattitaitoista työvoimaa.

Pro Uutiset

Saksalaisen telakkayhtiö Meyer Turku kertoi torstaina 13. elokuuta saaneensa keväällä alkaneiden yhteistoimintaneuvotteluidensa ensimmäisen osan valmiiksi. Yt-neuvotteluiden tuloksena työpaikkansa menettää 80 toimihenkilöä ja 86 työntekijää.

Eilen Meyer Turku vahvisti Turun Sanomille, että kaikki Turusta tilatut alukset rakennetaan, mutta risteilijöiden luovutukset siirretään kymmenellä kuukaudella eteenpäin.

Telakan toimihenkilöiden pääluottamusmies Osmo Salo kertoo toimihenkilöiden tunnelmien olevan huonot.

– Tällä työkuormalla telakka ei pysty työllistämään kaikkia.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen pitää tilannetta äärimmäisen valitettavana niin telakan kuin toimihenkilöiden kannalta. Telakan on ollut vaikeaa löytää soveltuvaa ja ammattitaitoista työvoimaa.

– Tilauskanta pysyy kuitenkin ennallaan viitaten eilen paikallisessa mediassa olleihin tietoihin, mutta rakentamisaikataulu pitenee.

Alun perin yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä oli 450 henkilöä. Neuvottelut jatkuvat vielä vuoden loppuun varustelu-, suunnittelu- ja HR-osastojen osalta.

Meyer Turku kertoo tiedotteessa aloittavansa muutostukiohjelman, jossa irtisanottavat saavat henkilökohtaista ohjausta, tukea ja koulutusta.