Mielenilmaus Enerkellä Pohjois-Karjalassa | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Mielenilmaus Enerkellä Pohjois-Karjalassa

6.4.2017 klo 11:56
|

Sähköverkkoja urakoivan Enerke Oy:n toimihenkilöt ilmaisevat mieltään ja jäävät tänään kotiin. Syynä on yt-neuvotteluissa käsitellyt työehtojen heikennykset – Aika kovaa koulua käydään, toteaa luottamusmies

Pro Uutiset

Pohjois-Karjalan Sähkön tytäryhtiön Enerken 13 toimihenkilöä jäävät pois töistä tänään torstaina. Syynä on tyytymättömyys yhteistoimintaneuvottelujen tulokseen. Enerkellä on alkuvuonna käyty kahdet yt-neuvottelut, jotka ovat koskeneet toimipisteitä ja toiminnan uudelleenorganisointia.

– Henkilöstön ehdotuksia ei noteerattu mitenkään, vaan lopputulos eli työnantajan ehdotus on prikulleen sama, jonka toimitusjohtaja esitteli yt-neuvottelujen aluksi, kertoo toimihenkilöiden luottamusmies Teemu Nuutinen.

Työntekijät joustaneet jo pitkään

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä ja muutoksia suunniteltiin varsinkin esimiestehtäviin. Työnantaja pyrki neuvotteluissa vähentämään esimiehiä ja lisäämään alaisten määrää yli 50 prosenttia.

Lisäksi työnantaja haluaisi siirtää esimiehet Pron tessistä ylempien toimihenkilöiden sopimuksen piiriin, jolloin ylitöiden teettäminen olisi entistä edullisempaa työnantajalle.

– Itselläkin työpäivät venyvät jatkuvasti ja matkatyötkin pitäisi tehdä vaan kiinteällä ylityölisällä. Ylityölisästä on kuulemma sovittu 1990-luvulla, mutta sopimusta ei nyt enää löydy, josta asian voisi tarkistaa, Nuutinen kertoo.

Luottamusmiehen mukaan jo nyt aikaisin ja myöhään, sillä kiinteän ylityön sisältämä työaika on määritelty aamukuudesta iltayhdeksään. 

Luottamusmies uskoo neuvotteluratkaisuun.

– Tehostamistoimenpiteet ovat saaneet aikamoisen myllerryksen aikaiseksi. Toivomme, että keskustelu toimitusjohtajan kanssa maanantaina vielä selvittää asiat, Nuutinen toteaa.

Kuntien ja kaupunkien omistama PKS-konserni työllistää noin yhteensä noin 200 henkilöä yhteensä. Heistä 130 on Enerken palveluksessa.

Yrityksen liikevaihto oli 28 miljoonaa euroa ja yritys teki 3 miljoonaa euron tuloksen.