Neuvottelutulos: Teknologiateollisuuden sopimuskausi päättyy lokakuussa | Ammattiliitto Pro

Neuvottelutulos: Teknologiateollisuuden sopimuskausi päättyy lokakuussa

2.4.2019 klo 16:52

Ammattiliitto Pro ja Teknologiateollisuus ry saavuttivat tänään neuvottelutuloksen, jonka mukaan teknologiateollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimuksen sopimuskausi päättyy jo tänä syksynä.  Tämä tarkoittaa sitä, että syksyllä liitot neuvottelevat työehtosopimusratkaisusta kokonaisuudessaan.

Ammattiliitto Pro ja Teknologiateollisuus ry allekirjoittivat tänään tiistaina 2. huhtikuuta neuvottelutuloksen, jonka mukaan sopimuskausi päättyy jo 31. lokakuuta 2019. Liitot totesivat yhteisesti, ettei niillä ole edellytyksiä neuvotella kevään aikana kilpailukykysopimuksen mukaisesta 24 tunnin työajan pidennyksestä ja palkankorotuksista ensi vuoteen liittyen.

Työehtosopimuksen päättyminen ei edellytä erillistä irtisanomisilmoitusta toiselle sopimusosapuolelle. Työehtosopimuksen voimassaolon lakkaamisesta toimitetaan tieto valtakunnansovittelijalle.

Pron hallitus päättää asiasta 11. huhtikuuta pidettävässä kokouksessaan.