Nokia aloittaa yt-neuvottelut – 350 työpaikkaa vaakalaudalla | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Nokia aloittaa yt-neuvottelut – 350 työpaikkaa vaakalaudalla

16.1.2019 klo 11:35
|

Nokia aloittaa Suomessa yhteistoimintaneuvottelut 350 työpaikasta. – Toimihenkilöt ovat turhautuneita tilanteeseen. Tuntuu, että jokavuotisista yhteistoimintaneuvotteluista on tullut arkea, toimihenkilöiden luottamusmies kertoo.

Pro Uutiset 

Verkkoyhtiö Nokia tiedotti tiistaina 15. tammikuuta aloittavansa yt-neuvottelut, joiden arvioidaan johtavan noin 350 työpaikan vähennykseen tänä vuonna.

Suunnitelmat koskevat kaikkia Nokian toimipaikkoja Suomessa Oulun tehdasorganisaatiota lukuun ottamatta.

Espoon Nokia Solutions and Networks Oy:n toimihenkilöiden luottamusmies Anu Aronpuro kertoo, että yhteistoimintaneuvotteluja odotettiin jo viime vuonna.

Nokia ilmoitti viime vuoden lokakuussa 700 miljoonan euron säästöohjelmasta, jolla yhtiö pyrkii parantamaan kannattavuuttaan ja hintakilpailukykyä. Säästöt tulisi saavuttaa vuoden 2020 loppuun mennessä.

– Toimihenkilöt ovat turhautuneita tilanteeseen. Tuntuu, että jokavuotisista yhteistoimintaneuvotteluista on tullut arkea, Aronpuro kertoo.

Yhteistoimintaneuvottelut alkavat ensi tiistaina 22. tammikuuta.

– Neuvotteluissa selviää, miten vähennykset kohdistuvat toimihenkilötehtäviin, luottamusmies kertoo.

Tällä hetkellä Nokialla työskentelee Suomessa noin 6 000 työntekijää. Yhtiö suunnittelee ottavansa käyttöön Bridge-tukiohjelman auttaakseen irtisanottavia löytämään uusia työuria.

Yhteistoimintaneuvottelut eivät kohdistu vain Suomeen, sillä samalla Nokia ilmoitti vähentävänsä Ranskasta 460 henkilöä ja Saksasta 520.