Nokia aloittaa yt-neuvottelut Nokia Technologies -liiketoiminnoissaan | Ammattiliitto Pro

Nokia aloittaa yt-neuvottelut Nokia Technologies -liiketoiminnoissaan

10.10.2017 klo 11:09

– Luottamusmiesten tunnelma on huono, kertoo prolaisten luottamusmies.

Pro Uutiset/päivitetty Malisen kommentti klo 12.40

Teknologiayhtiö Nokia aloittaa Nokia Technologies -liiketoiminnassaan yt-neuvottelut. Työtehtäviä vähennetään enimmillään 310 maailmanlaajuisesti. Irtisanomisista enintään 190 kohdistuu Suomeen, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Noin sata tehtävää vähenee Britanniasta ja Yhdysvalloista.

Muutoksen tuulia on jo osattu odottaa kesälomien jälkeen, kertoo prolaisten luottamusmies Jouni Katajisto.

– Nokialla on ollut useasti käytäntönä, että yt-neuvottelut alkavat niin, että irtisanomiset toteutuvat joko kesän kynnyksellä tai joulunalusaikaan, hän toteaa.

Suomessa Nokia Technologies -liiketoimintaryhmällä on toimipisteitä Tampereella, Espoossa ja Oulussa ja lisäksi yritys työllistää muutamia henkilöitä Salossa. Henkilöstöä on yhteensä 1 090.

Leikkaukset liittyvät Nokian aikeisiin keskittää liiketoimintaryhmän toimintaa digitaaliseen terveydenhuoltoon. Lisäksi yhtiö aikoo esimerkiksi panostaa enemmän brändi- ja teknologialisensointiin liittyvän liiketoiminnan kasvattamiseen sekä kohdentaa investointeja virtuaalitodellisuuteen.

Patenttilisensointiliiketoimintaa muutokset eivät koske.

– Mitä on edessä, se muotoutuu tulevien neuvottelujen aikana, luottamusmies toteaa.

"Ranskassa työvoima on valtiovallan suojeluksessa"

Nokia-konsernin Ranskan-toimintoja irtisanomiskierros ei koske.

– Alcatel–Lucent kaupan yhteydessä Ranskan valtion kanssa tehdyt sopimukset työn jatkosta sekä Suomen eurooppalaisittain huono irtosanomisuoja ovat näkyneet pitkään siinä, miten irtisanomiset kohdistuvat konsernin sisällä, toteaa puheenjohtaja Jorma Malinen Ammattiliitto Prosta.

– Iso ero Ranskan ja Suomen välillä on se, että Ranskassa työvoima on valtiovallan erityisessä suojeluksessa, Malinen sanoo.