Nuori työntekijä ei tyydy etäpomoon | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Nuori työntekijä ei tyydy etäpomoon

6.9.2011 klo 12:18
|

Tulevaisuuden palkansaajat vaativat itselleen kannustavia ja joustavia esimiehiä. Nuorten mielestä parhaiten johdetaan lakiasiantoimistoissa ja heikoimmin sosiaali- ja terveysalalla.

Pro Uutiset/Jaana Pohja

Nuoret ja nuoret aikuiset asettavat pomoilua kokonaan uudet haasteet, kun nuorten mielestä sähköposti ja netti eivät korvaa esimiehen ja työkavereiden fyysistä läsnäoloa.

Työstään nuoret haluavat epävirallista palautetta monipuolisesti ja usein, kertoo Taloudellisen tiedotustoimiston (TAT) ja T-Median elokuun lopulla julkaisema tutkimus.

– Ennen kaikkea he haluavat epävirallista palautetta paljon, usein ja monipuolisesti. Vaikka netti toimii yhtenä palautteen väylänä, virtuaalisesti palautetta haluavia tutkituissa oli vain kolme prosenttia, kertoo liiketoimintajohtaja Päivi Salminen-Kultanen T-Mediasta.

Laki- ja juridikka-ala johtamisen ykköskastia

Nuorilta kysyttiin arvioita siitä, millä aloilla johtamisen sujuu mallikkaasti ja mistä löytyvät suurimmat ongelmat.

Parhaiten nuorten mielestä työn johtaminen sujuu laki- ja juridisella alalla sekä maapuolustuksessa. Heikoiten esimiestyöskentely sujuu sosiaali- ja terveysalalla.

Kohtalaisesti nuorten mielikuvissa johdettiin pankki- ja rahoituslaitoksia, kemianalan yrityksiä, ict-taloja sekä elektroniikka- ja sähköalan yrityksiä.

– Nyt työmarkkinoille tulevat nuoret ovat erilaisia kuin edeltävät sukupolvet. Johtamiselle ja töiden organisoimiselle tämä asettaa ison haasteen, arvioi johtaja Liisa tenhunen-Ruotsalainen TATista.

Tulevaisuuden palkansaajat vaativatkin itselleen kannustavia ja joustavia esimiehiä, jotka tukevat työntekijöiden kehittymistä työssään.

Tutkimukseen osallistui touko–kesäkuussa 1 734 nuorta 17–29-vuotiasta. Heiltä kysyttiin käsityksiä esimiestyöstä ja johtamisesta nyt toista kertaa.

Lisää aiheesta

Nuoret ja johtaminen (TAT 31.8.2011)

Kyllä me niin mielemme pahoitimme / toimittaja Leena Seretinin kolumni nuorten kokemuksista kesätöistä