Nyt neuvotellaan viestintäalan työehtosopimuksesta | Ammattiliitto Pro

Nyt neuvotellaan viestintäalan työehtosopimuksesta

15.4.2011 klo 11:10

Työn alla ovat sekä sopimustekstit että palkat.

Teksti: Pro Uutiset/Jaana Pohja

Ammattiliitto Pro ja Viestinnän Keskusliitto (VKL) aloittivat keskiviikkona neuvottelut graafisten toimihenkilöiden työehtosopimuksesta.

Työn alla ovat nyt sekä sopimustekstit että palkat, kun viestintäalan toimihenkilöiden työehtosopimus päättyy huhtikuun lopussa.

Ict- ja viestintäsektorin johtaja Anssi Vuorio Prosta kertoo ensimmäisen tapaamisen sujuneen hyvässä hengessä: – Tapaamisessa jätetyt esitykset eivät vielä koskeneet palkankorotuksia eivätkä sopimuskauden pituutta.

Neuvottelut jatkuvat keskiviikkona 20. huhtikuuta.

Journalistien neuvottelut käynnissä

Suomen Journalistiliiton luotsaamat lehdistön työehtosopimusneuvottelut alkoivat maaliskuun lopulla.

Journalisteille ja toimituksellista työtä lehdistölle tekeville työnantajia edustava Viestinnän Keskusliitto on esittänyt muun muassa työaikajoustoja ja vuosiloman lyhentämistä.

Journalistiliitto käsittelee neuvottelutilannetta keskiviikkona 20. huhtikuuta ylimääräisessä valtuustossaan.

Myös SAK:lainen teollisuusalojen liitto TEAM neuvottelee parhaillaan painotalojen työntekijöiden työehtosopimuksesta.