Olkiluodon ydinvoimalatyömaan saarto peruuntui | Ammattiliitto Pro

Olkiluodon ydinvoimalatyömaan saarto peruuntui

2.12.2011 klo 10:42

Potkut saaneille puolalaisille sähköasentajille töitä ja korvauksia. Käräjillä puidaan edelleen yli sadan puolalaisen palkkasaatavia.

Pro Uutiset/lähde: Sähköliitto

Ammattiliitot ovat peruneet uhan asettaa työsaartoon rakenteilla olevan Olkiluodon kolmannen ydinvoimalatyömaan.

Pron, Metalliliiton, Rakennusliiton ja Sähköliiton saarron oli määrä alkaa tänään, jos kiistassa puolalaisten työntekijöiden yllättävistä potkuista ei olisi syntynyt ajoissa sopua.

Sähköliiton mukaan puolalainen Elektrobudowa SA palkkaa kertaalleen irtisanotut puolalaiset sähköasentajat toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen Puolassa ja maksaa heille potkuista myös kipukorvauksen.

Puheenjohtaja Martti Alakoski Sähköliitosta kertoo, että jatkossa Elektrobudowa SA sitoutuu noudattamaan Olkiluodossa suomalaisia toimintatapoja, jos väkeä ryhdytään vähentämään.

– Se tarkoittaa ennakkoilmoitus- ja tiedotusvelvollisuutta Olkiluodossa toimiville yhdyshenkilöille. Irtisanottujen tilalle ei myöskään palkata uusia työntekijöitä, ei käytetä vuokratyövoimaa eikä anneta töitä alihankkijoille.

Vaikka nyt päästiin Sähköliittoa tyydyttävään lopputulokseen, jatkuu käräjöinti yli sadan puolalaisten kolmen miljoonan euron palkkasaatavista edelleen.

Sähköliitto on nostanut kanteen Elektrobudowa SA:ta vastaan puolalaisille sähköasentajille maksettujen liian pienten palkkojen ja korvausten takia. Tämän jälkeen yhtiö antoi potkut 21 asentajalle, joista valtaosa kuuluu Sähköliittoon.