OP aloittaa 3 000 hengen yhteistoimintaneuvottelut | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

OP aloittaa 3 000 hengen yhteistoimintaneuvottelut

20.8.2019 klo 14:38
|

OP Ryhmä aloittaa Keskusyhteisökonsernissa noin 3 000 henkilöä koskevat yt-neuvottelut ensi viikolla. Alustavan arvion mukaan suunnitelma tarkoittaisi toteutuessaan enintään 250 henkilön irtisanomistarvetta.

Pro Uutiset

OP Ryhmä ei ole arvioinut, kuinka paljon uusia työpaikkoja syntyy lakkautettavien tilalle.

– Henkilöstön näkökulmasta tilanne on kovempi kuin aiemmin. Viime syksynä tiesimme etukäteen uusien työtehtävien määrän olevan merkittävä ja nyt sellaista tietoa ei ole, Keskusyhteisökonsernin pääluottamusmies Eija Laurila kertoo.

Viime syksyn organisaatiouudistuksen myötä OP Ryhmässä päättyi 700 tehtävää, mutta samalla syntyi tuhat uutta.

Yt-neuvotteluilla yhtiö pyrkii laajentamaan keskusyhteisössä vuoden alussa käyttöönotettua ketterää ja itseohjautuvaa työskentelymallia. Ketterässä ja itseohjautuvassa työskentelymallissa puretaan hierarkiatasoja, tuetaan tiimien itseohjautuvuutta sekä varmistetaan toiminnan sääntelynmukaisuutta.

Laurila pelkää, etteivät nyt alkavat yt-neuvottelut jää viimeisiksi. OP Ryhmän tavoitteena on siirtyä toimintamalliin vaiheittain eikä kaikki toimintoja ole vielä käyty läpi.

– Tämän päiväinen yt-ilmoitus ei ollut yllätys. Olemme osanneet odottaa sitä, päivämäärä vain ei ollut etukäteen tiedossa, Laurila jatkaa.

Neuvottelut eivät koske OP Ryhmän osuuspankkeja, yhtiö kertoo tiedotteessaan.