Palkat nousevat maaliskuussa kulutustavarateollisuudessa | Ammattiliitto Pro

Ammattiliitto Pron hallitus hyväksyi viime torstaina kulutustavarateollisuudessa työskentelevien toimihenkilöiden palkankorotukset.

Palkat nousevat 1. maaliskuuta, ja korotusten keskimääräinen kustannusvaikutus on yli kaksi prosenttia.

Kenkä- ja nahkateollisuudessa ja kultaseppäteollisuudessa sekä harja- ja sivellinalalla palkkoja nostaa 32 euron tai vähintään 1,3 prosentin yleiskorotus. Lisäksi sovitaan 0,7 prosentin yrityskohtaisesta erästä.

Myös kumiteollisuudessa yleiskorotus on 31 euroa tai vähintään 1,3 prosenttia.  Lisäksi sovitaan 0,7 prosentin yrityskohtaisesta erästä.

Lasikeraamisella alalla sekä lasitus- ja hiomoalalla yleiskorotus on 31 euroa tai vähintään 1,2 prosenttia. Lisäksi sovitaan 0,7 prosentin yrityskohtaisesta erästä.

Tekstiili- ja vaatetusteollisuudessa maksetaan maaliskuussa kaikille 30 euron tai vähintään 1,2 prosentin palkankorotus. Lisäksi sovitaan 0,7 prosentin yrityskohtaisesta erästä.