Palvelujen vienti väheni viime vuonna | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Pro Uutiset/lähde: Tilastokeskus

Palvelujen ulkomaankauppa väheni viime vuonna. Vienti laski hieman yli 15 miljardiin euroon, mikä on noin 0,3 miljardia euroa vähemmän kuin vuonna 2009.

Palvelujen tuonti puolestaan laski 0,7 miljardia euroa 11,3 miljardiin euroon.

Palvelujen ulkomaankaupan ylijäämä kasvoi viime vuonna edellisestä 0,5 miljardia 3,8 miljardiin euroon. Ylijäämä kasvoi erityisesti rojalti- ja lisenssimaksuissa.

Eniten Suomesta vietiin palveluja Intiaan, Ruotsiin ja Kiinaan. Vienti Ruotsiin, Japaniin ja Luxemburgiin kasvoi edellisvuodesta. Toisaalta vienti Kiinaan ja Venäjälle väheni.

Tärkeimpiä tuontimaita olivat Saksa, Yhdysvallat ja Iso-Britannia. Tuonti Saksasta kuitenkin laski huomattavasti vuoteen 2009 verrattuna.

Palvelujen vienti EU15 -maihin kasvoi 4,4 miljardiin euroon, mikä on vajaa kolmannes kaikesta palvelujen viennistä. EU15 -maiden osuus kasvoi reilun prosenttiyksikön vuodesta 2009. Tuonti EU15-maista laski 6,4 miljardiin euroon vuonna 2010.

Tilastokeskuksen tiedot sisältävät konserniyritysten välisen palvelukaupan. Tilasto ei sisällä kuljetuksen, matkailun eikä vakuutus- tai rahoituspalvelujen tietoja.