Porin pigmenttitehdas aloittaa yt:t – toimihenkilöt marssivat ulos | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Porin pigmenttitehdas aloittaa yt:t – toimihenkilöt marssivat ulos

2.12.2014 klo 12:56
|

Huntsman aloittaa yt-neuvottelut Porin pigmenttitehtaalla maanantaina. 150 työpaikkaa on vaarassa. Toimihenkilöt marssivat mielenilmauksena ulos tänään.

Pro Uutiset / Nina Tuomainen

Yhdysvaltalainen kemianteollisuuden yritys Huntsman Corporation aloittaa yt-neuvottelut ensi maanantaina 8. joulukuuta Porin pigmenttitehtaalla. Toimihenkilöt päättivät työmaakokouksessaan marssia työpaikaltaan ulos tänään klo 13. He palaavat takaisin torstaina aamuvuoron alkaessa kello 6.

Yritys ilmoittaa vähennystarpeeksi enimmillään 150 työpaikkaa.

Porissa työskentelee 550 henkilöä, joista tuotannon työntekijöitä on noin 350. Toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä on noin 200. Yt-neuvotteluiden piirissä ovat kaikki henkilöstöryhmät.

Kolmannes henkilöstöstä lähtisi

Yt-uutisiin ei ollut varauduttu, kertoo yrityksessä yli 30 vuotta työskennellyt toimihenkilöiden luottamusmies Matti Naapuri.

Jos yrityksen ilmoittamat vähennykset toteutuvat, miltei kolmannes henkilöstöstä olisi lähdössä, luku on todella hurja, kertoo luottamusmies.

Syksyllä amerikkalainen sijoitusyhtiö Rockwood myi Porin tehtaan Huntsmanille. Rockwood ilmoitti viime vuoden syyskuussa sopimuksesta, jossa se myi pigmenttejä tuottavan Sachtlebenin sekä neljä muuta yritystä Huntsmanille. Porin tehdas kuului aiemmin Kemira-konserniin ja on vuosien aikana ollut useammankin omistusjärjestelyn osana.

Yt-neuvotteluiden syyksi yritys ilmoitti tuotannolliset ja taloudelliset syyt. Poriin kohdennetuista 17 miljoonan dollarin säästöistä 12 miljoonaa dollaria haetaan henkilöstövähennysten kautta ja loput sopeuttamistoimenpiteillä ja rakenteita uudistamalla.

Omistajanvaihdoksen yhteydessä uusi omistaja ei maininnut sanallakaan vähennyksistä aikaisemmin syksyllä.

En ymmärrä vähennyksiä, koska tehdas on ollut kannattava ja tehnyt koko ajan voittoa lamasta huolimatta. Kuitenkin nyt yrityksen johto ilmoittaa, että tuotantoa jopa lisätään, kertoo luottamusmies.

Vähennysten ja sopeuttamistoimenpiteiden takarajaksi on ilmoitettu kevät 2016.

Uudelleentyöllistyminen huolestuttaa

Luottamusmies ei usko mahdollisten vähennysten kohdistuvan pelkästään toimihenkilöihin, vaan myös työntekijöihin. Pelkona on kuitenkin markkinointi-, logistiikka-, osto-, tuotekehitys- ja sovellustoimintojen siirtyminen Englantiin, jonne Huntsman on keskittänyt toimintaansa. Toimihenkilönäkökulmasta nämä ovat kriittisimpiä tehtäviä.

Varsinkin yli 50-vuotiaiden toimihenkilöiden ja työntekijöiden uudelleentyöllistyminen huolettaa luottamusmiestä.

Esimiestaustainen saattaa löytää Meri-Porin alueelta jonkin paikan, mutta talouteen, myyntiin, logistiikkaan tai laboratoriotöihin suuntautuneelle asiantuntijalle en usko työpaikkaa helposti löytyvän. Työntekijäpuolella työt taas yleensä on opittu tekemällä. On haasteellista tai lähes mahdotonta löytää vastaavaa työtä alueelta, kertoo luottamusmies.

Maanantain yt-neuvotteluihin luottamusmies suuntaa kuitenkin rauhallisena.

Kyllä tämä varmasti tästä lähtee rakentumaan, kuunnellaan toimihenkilöitä ja heidän toiveitaan. Lähtötilanne on esitetty ja lähdetään siitä neuvottelemaan.