Porin pigmenttitehdas potkii 134 ulos | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Pro Uutiset/Katja Palhus

Huntsmanin Porin Kaanaan pigmenttitehtaan yt-neuvottelut ovat päättyneet. Yritys lopettaa 134 työpaikkaa, joista 30 on toimihenkilötehtäviä.

Osa toimihenkilötehtävistä loppuu kokonaan. Esimerkiksi taloushallinnon raportointi ja tilausten käsittely tehdään jatkossa Belgiassa tai Iso-Britanniassa, jossa sijaitsee Huntsmanin pigmentti-divisioonan keskuspaikka.

- Osa toiminnoista ulkoistetaan. Jokaisen jäljellejäävän työn kuva laajenee, kertoo toimihenkilöiden luottamusmies Matti Naapuri.

- Osa henkilöstöstä on ollut täällä yli 30 vuotta ja työuraa olisi jäljellä vielä 5-7 vuotta. Ne irtisanottavat, joilla on kertynyt eläke-etua ennen vuotta 1991 suljetutusta eläkesäätiöstä, saavat edun mukaansa, luottamusmies kertoo neuvotteluista.

Huntsmanin säästötavoite Porissa on yli 14 miljoonaa euroa, josta henkilöstökulujen osuus on lähes 10 miljoonaa euroa. Tehdas työllistää 557 henkilöä, joista tuotannon työntekijöitä on noin 350. Toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä on noin 200.

Aiemmin Sachtleben Pigments ja Kemira Pori -nimellä tunnetulla tehtaalla yt-neuvottelut käynnistyivät uuden yhdysvaltalaisen omistajan kanssa joulukuussa 2014. Yt-neuvottelut koskivat kaikkia henkilöstöryhmiä. Neuvottelujen aluksi yritys ilmoitti vähennystarpeeksi 150 työpaikkaa.