Pro jättää lakkovaroituksen Suomen Kotidataan – työntekijöiden luottamus yhtiön kykyyn ratkaista väärinkäytökset on mennyt | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Pro jättää lakkovaroituksen Suomen Kotidataan – työntekijöiden luottamus yhtiön kykyyn ratkaista väärinkäytökset on mennyt

10.11.2020 klo 11:30
|

Ammattiliitto Pro on jättänyt tänään lakkovaroituksen Suomen Kotidataan. Lakko alkaa 25.11.2020 kello 6:00 ja päättyy 22.12.2020 kello 23:59.

 

Pro Uutiset / Tiedote 10.11.2020

Kotidatan työntekijät ovat Ammattiliitto Pron jäseniä, ja liitto on saanut valtuutuksen edustaa heitä työehtoihin liittyvissä asioissa. Työriitaan on haettu ratkaisua jo pitkään. 

- Ei riitä, että Pro osapuoli hakee aktiivisesti ratkaisua, jos työnantaja ei todellisuudessa tule yhtään vastaan, vaan haluaa Kaupan liiton tuella raivokkaasti halpuuttaa ICT-alan ammattilaisten työtä Suomessa. Pro ei jätä jäseniään yksin, kun jäsenet eivät voi luottaa työnantajan esityksiin palkkatason vakiinnuttamiseksi tai muiden epäkohtien korjaamiseksi, Ammattiliitto Pron johtaja Antti Hakala sanoo.

Kotidata ei ole osoittanut kykyä tehdä itsenäisiä päätöksiä asian ratkaisemiseksi, joten paikalliseen sopimiseen ei ole tässä yrityksessä perusteita, sillä luottamuspula on niin suuri. 

- Yrityksen esittelemä palkitsemisjärjestelmä ei takaa henkilöstölle sellaista varmuutta ansiotasosta, johon he voisivat luottaa, Ammattiliitto Pron sopimusalavastaava Mika Mäkelä korostaa. 

- Yrityksessä on todettu useita väärinkäytöksiä ja mielivaltaa henkilöstön kohtelussa. Pro ei voi jättää jäseniään yksin, vaan Pron tehtävä ammattiliittona on tukea jäseniään, kunnes asiassa saavutetaan työntekijöitä tyydyttävä ratkaisu, Pron sopimusala-asiamies Seppo Lundgren sanoo.  

Kaupan liitto väittää toistuvasti ja virheellisesti järjestöpolitiikaksi Pron vaatimuksia saada jäsenilleen heidän työtään vastaava palkka.

- Kyse ei ole järjestöpolitiikasta, vaan työntekijöiden oikeudesta tulla toimeen asiantuntijatyöstä maksettavalla työn vaativuutta vastaavalla palkalla. Kotidata maksaa henkilöstölleen samasta työstä jopa puolta vähemmän palkkaa kuin muissa alan yrityksissä maksetaan, Mäkelä korostaa.

Lakkovaroitus on jätetty tänään 10.11.2020 Kaupan liitolle ja valtakunnansovittelijalle.

Tutustu myös 

Alihankintaa ja alipalkkausta – vastine Kaupan liiton muuntelemaan totuuteen 23.10.2020

Millaisilla työehdoilla Kotidatassa työskennellään? Katso videolta Jannen tarina.