Pro Kotidatasta: ”Kun asioita tarkastelee vain työnantajan vinkkelistä, jää ihmisten hätä näkemättä” | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Pro Kotidatasta: ”Kun asioita tarkastelee vain työnantajan vinkkelistä, jää ihmisten hätä näkemättä”

22.9.2020 klo 14:56
|

–  Pro haluaa pitää ict-alan työehtosopimuksen ict-alan tehtävissä ja erityisesti teleoperaattoreiden yhteydessä tehtävissä töissä, kertoo puheenjohtaja Malinen Ammattiliitto Prosta.

Pro Uutiset/Pron tiedote 22.9.2020

Ammattiliitto Pron tavoite on tukea Kotidatan it-asiakastuen asiantuntijoiden oikeudenmukaista ja alalla käytössä olevaa palkkausta.  Kaupan liitto yrittää lakaista maton alle Kotidatan henkilöstön kohtelun perättömillä väitteillä tiedotteessaan 21.9.

– Kaupan liitto tässä tekee järjestöpolitiikka haalimalla jäsenekseen yrityksiä, jonka henkilökunta tekee muuta kuin myyntityötä. Samalla Kaupan liitto saksii aukkoja alakohtaiseen työehtosopimusjärjestelmään työntekijöiden toimeentulon kustannuksella. Tälle sopimusshoppailulle työnantajaliitto hakee vahvistusta oikeusistuimia myöten, toteaa puheenjohtaja Jorma Malinen Ammattiliitto Prosta.

ICT-alan toimihenkilöiden työehtosopimuksen soveltamisala on vakiintunut.

– Olemme kertoneet valtakunnansovittelija Piekkalan sovittelussa, että emme halua laajentaa ict-alan soveltamista esimerkiksi elektroniikkaliikkeisiin.

–  Pro haluaa pitää ict-alan työehtosopimuksen ict-alan tehtävissä ja erityisesti teleoperaattoreiden yhteydessä tehtävissä töissä, kertoo puheenjohtaja Malinen.

Suomen Kotidata on markkinoinut olevansa operaattorien lähituki. Lähituki on ict-alan työtä, jota Kotidata tuottaa teleoperaattoreille.

Kotidatan henkilöstö on ilmaissut Prolle tyytymättömyytensä Kotidatan palkkapolitiikkaan, joka ei täytä vastuullisen työnantajan toimintatapoja. Henkilöstö haluaa, että Kotidatassa noudatetaan kohtuullisia työehtoja ja maksetaan palkkaa, jolla työntekijät pystyvät elämään. Pro toimii asiassa jäsentensä ja Kotidatan henkilöstön tahdon mukaisesti.

– Henkilöstö on nostanut epäkohdat ja väärinkäytökset esiin. Henkilöstö ja sen edustajat ovat yrittäneet korjata epäkohtia jo vuosien ajan, mutta yritys on ollut haluton edes keskustelemaan niistä, sanoo Ammattiliitto Pron ict-alan sopimusalavastaava Mika Mäkelä.

– Kun asioita tarkastelee vain työnantajan vinkkelistä, jää ihmisten huoli ja hätä näkemättä, summaa Mäkelä tilanteen.