Pron hallitus hyväksyi Veikkauksen toimihenkilöiden työehtosopimuksen | Ammattiliitto Pro

Pron hallitus hyväksyi Veikkauksen toimihenkilöiden työehtosopimuksen

7.1.2019 klo 16:07

Pron hallitus on tänään kokouksessaan hyväksynyt Veikkaus Oy:n toimihenkilöitä koskevan työehtosopimuksen ajalle 1.1.–31.12.2019. Palkkoja korotetaan 1. maaliskuuta alkaen 1,6 prosentin yleiskorotuksella.

Ammattiliitto Pron hallitus on tänään kokouksessaan hyväksynyt Veikkaus Oy:n toimihenkilöitä koskevan työehtosopimuksen ajalle 1.1.–31.12.2019. Myös palvelualojen työnantajat Paltan hallitus on hyväksynyt uuden työehtosopimuksen.

Palkkoja korotetaan 1. maaliskuuta alkaen 1,6 prosentin yleiskorotuksella. Samalla korotetaan työehtosopimuksen mukaisia ilta- ja yölisiä sekä palkkataulukoita 1,6 prosentilla.

Myös henkilöstöedustajien palkkioita korotetaan 1,6 prosentilla.

– Palkankorotus oli samalla tasolla muiden viime kierroksella neuvoteltujen palkkaratkaisujen kanssa. Lisäksi työehtosopimuksen teksteihin tehtiin lähinnä stilistisiä selvennyksiä, joilla ei ollut kustannusvaikutuksia, kertoo Pron palvelusektorin johtaja Minea Pyykönen.

Prosta työehtosopimusneuvotteluihin osallistuivat palvelusektorin johtaja Minea Pyykönen, sopimusalavastaava Iiris Ben Aissa, sopimusalavastaava Katja Laalahti sekä neuvottelukunnan puheenjohtaja Tamara Nykänen, varapuheenjohtaja Kristiina Lindroos ja jäsen Reino Långström.

Aiempi Veikkauksen toimihenkilöitä koskeva työehtosopimus umpeutui 31.12.2018.

Työehtosopimus on talokohtainen sopimus ja se määrittelee noin 900 rahapelialan toimihenkilön, ylemmän toimihenkilön, asiantuntijan ja esimiehen työehdot.