Pron puheenjohtaja Antti Rinne: Nokian Alihankkijoiden käänteet turhan hätäisiä | Ammattiliitto Pro

Pron puheenjohtaja Antti Rinne: Nokian Alihankkijoiden käänteet turhan hätäisiä

7.3.2011 klo 14:27

Meegon ja Symbian kehittelyyn osallistunut Digia aloittaa yt-neuvottelut. Rinne: "Muutosturva pitää saada myös alihankintayritysten työntekijöille."

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Antti Rinne arvostelee Nokian alihankkijoita turhan hätäisiksi, kun Digia ilmoitti viime viikon lopulla käynnistävänsä yt-neuvottelut Porin toimipisteen lakkauttamiseksi.

Digia on mukana kehittämässä teknolologiaa Nokian Symbiaan ja Meegoon.

– Digia aloittaa toimipisteittensä lakkauttamisen tietämättä, kuinka Nokian toimenpiteet tulevat käytännössä vaikuttamaan yhtiön toimintoihin, Rinne huomauttaa.

Pyyhkeitä saa myös Nokia, jonka Pron puheenjohtaja toivoisi kertovan avoimesti ja mahdollisimman pikaisesti liiketoimintamuutoksensa tarkemmista vaikutuksista.

Rinne vaatii lisäksi, että Nokian ja valtion pitää ulottaa muutosturva myös alihankintayritysten työntekijöihin.