Puuliiton lakko kuumentaa tunteita Kekkilässä | Ammattiliitto Pro

Puuliiton lakko kuumentaa tunteita Kekkilässä

17.6.2011 klo 08:07

Pro: Toimihenkilöt eivät tee lakonalaista työtä.

Pro Uutiset/Jaana Pohja

Lähes kuukausi sitten SAK:laisen Puuliiton turve- ja pellettiteollisuudessa aloittama lakko kuumentaa tunteita muun muassa puutarhojen kasvualustoja tuottavassa Kekkilässä.

Yhtiö pyrkii nyt liiton mukaan teettämään lakkolaisten työt kesäväellä ja Virosta haetulla työvoimalla.

Puuliitto on jo ilmoittanut, että mahdollisten rikkurien käyttö tiukentaa sen työtaistelutoimintaa ja tarvittaessa apua pyydetään muilta ammattiliitoilta.

Sopimusalavastaava Jukka Hämäläinen Prosta muistuttaa, että myös toimihenkilöiden on muiden liittojen lakkojen aikana pitäydyttävä vain omissa töissään.

– Näin noudatetaan palkansaajakeskusjärjestöjen välistä yhteistyösopimusta. Jos työpaikalla kuitenkin painostetaan lakonalaiseen työhön, kannattaa ottaa heti yhteyttä omaan luottamusmieheen tai suoraan Prohon.

– Työntekijätehtävissä työskentelevät prolaiset osallistuvat lakkoon, ja lakkoavustuksen he hakevat Puuliitosta, Hämäläinen kertoo.

Riitaa rahasta

Yhteensä lähes 120 työntekijää Kekkilässä ja Vapossa aloitti lakon 16. toukokuuta, kun Puuliiton ja Metsäteollisuuden turve- ja pellettiteollisuutta koskevien työehtosopimusneuvottelujen sovittelu oli päättynyt tuloksettomana.

Suurin kiistan aihe neuvottelupöydässä on ollut palkankorotusten suuruus ja tapa, jolla korotukset jaetaan työpaikoilla.

Puuliiton turve- ja pellettiteollisuuden työehtosopimuksen piirissä on noin 200 työntekijää.

Muuta aiheeseen liittyvää

Ilmapiiri kiristyy Kekkilän tehtailla (Puuliitto 16.6.2011)

Lakko turve- ja pellettialalla alkoi (Puuliitto 16.5.2011)