Rahoitusalan neuvottelut jatkuvat kitkutellen | Ammattiliitto Pro

Poikkeuksellisen pitkään jatkuneen rahoitusalan työriidan sovittelua jatkettiin eilen tiistaina lähes kuuden tunnin ajan. Kiista koskee muiden työehtosopimuksen sisältökysymysten lisäksi viikonlopputyön tekemistä ja sen ehtoja rahoitusalalla.

– Osapuolten näkemykset ovat monessa asiassa yhä kaukana toisistaan, toteaa finanssisektorin johtaja Antti Hakala Ammattiliitto Prosta.

Sovittelu jatkuu torstaina 22. maaliskuuta ja tavoitteena löytää edellytyksiä sovintoehdotukselle.

Rahoitusalan työriidan osapuolet ovat palkansaajapuolella Ammattiliitto Pro ry, Ammattiliitto Nousu ry ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry. Työnantajapuolta edustavat Finanssiala ry ja Palvelualojen työnantajat Palta ry. Myös Danske Bankin työehtosopimus on työriidan kohteena. Tämän riidan osapuolet ovat Danske Bankin henkilöstöyhdistys Pro ry sekä Danske Bank.

Lakot uhkaavat rahoitusalaa ensi viikolla

Ammattiliitto Pro ry, Ammattiliitto Nousu ry ja Danske Bankin henkilöstöyhdistys Pro ry ovat ilmoittaneet työnseisauksista, jos sopua ei löydy loppuviikon aikana.

26.3.–29.3.2018 OP-ryhmä

3.4.–6.4.2018 Nordea