Rahoitusalan tes-neuvottelut ovat täydessä vauhdissa | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Rahoitusalan tes-neuvottelut ovat täydessä vauhdissa

11.2.2020 klo 16:12
|

Neuvottelut rahoitusalan toimihenkilöiden uudesta työehtosopimuksesta käyvät kiivaana. Vähäistä lähentymistä neuvotteluosapuolten kesken on, mutta kiky-tunneista, sopimuskauden pituudesta ja palkkaratkaisusta ei ole vielä neuvoteltu.

Pro Uutiset

Rahoitusalan neuvottelut alan toimihenkilöiden uudesta työehtosopimuksesta jatkuvat tällä viikolla tiiviisti Ammattiliitto Pron ja Palvelualojen työnantajat Palta ry:n välillä. Tapaamisia erilaisilla kokoonpanoilla on sovittu jokaiselle arkipäivälle tiistaita lukuun ottamatta.

– On toivottavaa, että myös rahoitusalan neuvottelut lähtevät rullaamaan nyt, kun muutamia neuvotteluratkaisuja on jo syntynyt, Pron finanssisektorin johtaja Antti Hakala kertoo.

Hakalan mukaan neuvoteltavaa on vielä paljon. Neuvottelematta ovat myös  niin sanotut kiky-tunnit, sopimuskauden pituus ja palkkaratkaisu.

– Jossain tekstikysymyksissä on tapahtunut vähäistä lähentymistä, rahoitusalan sopimusalavastaava Jarmo Paananen kertoo.

Rahoitusalan työehtosopimus on yleissitova, eli sitä noudatetaan kaikkiin alalla työskenteleviin toimihenkilöihin, esimiehiin ja asiantuntijoihin. Yhteensä sopimuksen piirissä on lähes parikymmentätuhatta työntekijää.

Alan tutuimpia toimijoita ovat pankit, lisäksi alalla toimii korttiyhtiöitä ja rahoitusalaa palvelevia yhtiöitä. Pron jäsenten työpaikkoja ovat esimerkiksi OP Ryhmän osuuspankit, POP Pankit, säästöpankit, Ålandsbanken, Handelsbanken ja Nets. Danske Bankissa on oma talokohtainen työehtosopimus.