Ravintolayrittäjä suuttui Veikkauksen suunnitelmista lopettaa pelipöydät | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Ravintolayrittäjä suuttui Veikkauksen suunnitelmista lopettaa pelipöydät

7.3.2019 klo 09:10
| |

Veikkaus suunnittelee pelipöytätoiminnan lopettamista ravintoloista. Suomen parasta liiketulosta pelipöytätoiminnalla takovan Milliklubin toimitusjohtaja on uutisesta näreissään. – Veikkaus ei voi tehdä tällaista työntekijöille eikä yrittäjille.

Pro Uutiset

Manjit Singh on Suomen Viihderavintoloiden toimitusjohtaja ja pitkän linjan yrittäjä. Ensimmäisen ravintolansa hän perusti vuonna 1987.

Viihderavintoloiden tunnetuimpia yökerhoja ovat Helsingin keskustassa sijaitsevat Milliklubi sekä viime vuoden lopussa remonttiin mennyt Lady Moon.

Pelipöytätoiminta tuo Milliklubille 120 000 euroa vuodessa

Singh ei katso hyvällä Veikkauksen suunnitelmia lopettaa pelipöytätoiminta ravintoloissa. Kaikissa Viihderavintoloiden toimipisteissä on automaatteja ja Milliklubilla pelipöytiä, jotka ovat auki kello 22–5.

– Taloudellisesti pelipöytien vaikutus on todella suuri. Milliklubi on Suomen parhaimpia pöytiä ja vuositasolla saamme suoraa liikevaihtoa pöydästä noin 120 000 euroa. Se on paljon, toteaa Singh.

Jos pelipöydät lähtevät, lähtevät myös asiakkaat

Ravintolayrittäjä uskoo, että pelipöytien lähtö veisi mennessään myös asiakkaita.

– Pelipöydät ovat kuuluneet Milliklubin liikeideaan yökerhon perustamisesta asti ja asiakaspalautteen mukaan se on yksi suuri syy tulla viettämään iltaa ravintolaan.

Milliklubin ravintolatila on suunniteltu pelipöytätoimintaa varten.

– Mitä liiketilalla tekee, jos pelipöydät poistuvat sieltä?

”Tämä ei käy missään nimessä”

Ravintolapelejä pyörittävät Veikkauksen pelinhoitajat. Jos ravintoloiden pelipöydät lakkautetaan, voisi se tarkoittaa myös 400 Veikkauksessa työskentelevän työtehtävän lakkauttamista.

– Veikkauksen työntekijöiden lisäksi henkilöstövaikutukset voivat ulottua myös ravintoloiden työntekijöihin, joiden toimeentulo riippuu ravintolan tuloksesta. Lyhytnäköistä toimintaa Veikkaukselta, kertoo Singh.

Yrittäjän viesti Veikkaukselle on selkeä.

– Tämä ei käy missään nimessä, vaan taistellaan. Nyt emme voi antaa periksi. Yksipuolisesti Veikkaus ei voi tehdä tällaista työntekijöille eikä yrittäjille.

Lue myös: Ammattiliitto Pro ja Palvelualojen ammattiliitto PAM ovat huolissaan Veikkauksen aikeista lopettaa ravintolakasinopelit Suomesta.

Tästä on kyse Veikkauksen yhteistoimintaneuvotteluissa
Veikkaus suunnittelee irtisanovansa noin 400 henkeä ja lopettavansa pelipöytätoiminnon ravintoloissa ja pelaamoissa sekä niihin liittyvät tukitoimet.
Jatkossa pelipöytään pääsisi yhdeksällä Feel Vegas -klubilla Helsingissä, Espoossa, Jyväskylässä, Turussa, Kuopiossa, Rovaniemellä sekä Tampereella.
Lisäksi Veikkaus suunnittelee asiamiesmyynti- ja ketjuyhteistyö-yksiköiden toiminnan optimointia.
Kokonaisuudessaan työnantajan suunnitelmilla on vaikutus noin 700 henkilön työsuhteiden keskeisiin ehtoihin.